Gökhan Sayhan: 'Hedefim şarkılarımı duyurmak'

2014 Kasım Ayı’nın ilk haftası tüm dijital platformlarda yayınlanan ilk single çalışması olan “Giderim Dönmem” ile beğeni toplayan Fenerbahçeli sanatçı Gökhan Sayhan, yeni şarkılar yaptığını ve üretmeye devam ettiğini söyledi.

Gökhan Sayhan: 'Hedefim şarkılarımı duyurmak'
Fenerbahçe Gazetesi'nden Atilla Bartın'ın röportajı..

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Gökhan Sayhan kimdir?


1981 İzmir doğumluyum. Müzik kariyerime İzmir’de başladım. Ege Bölgesi kapsamında düzenlenen bir ses yarışmasına katılmıştım. Katıldığım yarışmada 2000 kişi arasından 1. olarak profesyonel müzik kariyerime başladım. Yarışmayı kazandıktan sonra Müfit Bayraşa ile Pop Müzik üzerine şan eğitimine başladım. Ardından İstanbul'a geldiğim dönemde Gül Sabar ile şan eğitimine devam ettim.

Müzik kariyerinize nasıl başladınız?

Herşey babamın evdeki kaset çalardaki “record" tuşunu göstermesiyle başladı. Yedi yaşındaydım yanılmıyorsam. Bir gün babam sesimi kaydedip, dinletti. Bu ilk kez keşfettiğim bir şeydi ve çok heyecanlıydı. O kadar etkilenmiştim ki, zaman içinde bunu bir şekilde geliştirmem gerektirdiğini fark ettim. Ve bu hevesim ilk önceleri evdeki bütün kasetlerin üzerine kendi sesimi kaydetmemle başladı. Şarkı söyleme yeteneğimi ilk bu şekilde keşfettim diyebilirim. Ardından profesyonel olduktan sonra İzmir’de çeşitli yerlerde sahne aldım.

İstanbul ve İzmir’de sahnelere çıkmış biri olarak müziğe ilgi hangi kentimizde daha yoğun?

Müzik sektörü İstanbul’da dönüyor.Albüm yapmak istyorsanız mutlaka İstanbul'da bulunmanız gerekiyor. İzmir’de kalırsanız kısır bir döngü içerisinde olabiliyorsunuz. Sahne olarak, çalışma imkanı İzmir’de daha fazla. Sadece İzmir'de değil ege ve akdeniz için çalışma imkanı çok daha fazla. Eğlence anlayışınada bağlı bu durum tabiki İstanbul'da çeşitli mekanlar ve eğlence yerleri de var fakat, özelikle canlı performans yapabileceğiniz mekanların sayısı çok az sadece.'

İlk albümünüz single olarak çıktı. 'Giderim Dönmem'in hazırlık aşaması nasıl geçti? Kimlerle çalıştınız?

Giderim Dönmem’in sözü ve müziği bana ait. Düzenlemesini Tansel Doğanay yaptı. Tansel, akustik şarkıların aranjelerinde çok başarılı bir isim. Birlikte çalışmayı çok istemiştim. Single Seyhan Müzik’ten çıktı. Sadece dijital olarak satışa sunuldu ki ben artık bunun tek başına yeterli olduğuna inanıyorum. Klip yönetmenliğini Ahmet Ardal yaptı. Kadıköy Emek Sahnesi’nde klip çekimlerimizi tamamladık. Güzel ve olumlu eleştiriler aldık bu nedenle yaptığımız işten son derece memnunum. Şimdi de 2. parçamızı hazırlıyoruz.

Hedefleriniz neler geleceğe dair?

Şarkılarımı duyurabilmek benim en önemli hedefim. Sürekli çalışıyorum. Henüz yolun başındayım. Biliyorum ki, bu süreç şimdiye kadar ki müzik yolculuğumdan farklı olacaktır. Artısıyla, eksisiyle. Yeni yaptığım şarkılarım var, üretmeye ve çalışmaya devam ediyorum.

Peki sporla aranız nasıl?

Ben 13 sene yüzdüm. Çocukluğum yüzme ile geçti diyebilirim. Küçük yaşlarda Altay’da başladım. Daha sonra Tuborg’da Milli yüzücü olarak devam ettim

Herkesin bir takım tutma hikayesi vardır. Sizin Fenerbahçeliliğiniz nereden geliyor?

Benim babam fanatik Beşiktaşlıdır. Annem ise Fenerbahçeli. Ben böyle bir evde büyüdüm. Benim Fenerbahçeli olmam tamamen kendimle alakalı yani bir anne baba etkisi olmadı. Çok daha sıcak ve sempatik buluyorum bunu Fenerbahçeliler bilir

Nasıl bir taraftarsın? Fenerbahçe ile ilgili neler yapıyorsun?

Geçen sene voleybol maçlarına çok gidiyordum. Elimden geldiğince de futbol maçlarına da gitmeye çalışıyorum. Fenerbahçe’nin hayatımdaki yeri çok farklı. Mabedimiz olan Kadıköy’e girdiğim anda hayatla bağlantım kopuyor. Taraftarlarımızın yarattığı eşsiz atmosferden çok etkileniyorum. İyi ki Fenerbahçeliyim.
Konular Röportaj