Gömdüğü arkadaşının cenaze namazını kılmış!

Cesedi bulunan Salih'i toprağa gömdüklerini itiraf eden iki arkadaşı tutuklandı. Bonzai içtikten sonra fenalaşıp ölen Salih Yılmaz’ı, Hakan A. ile birlikte gömen Ali Berk S’nin, arama çalışmalarına ve cenazeye de katıldığı ortaya çıktı.

Gömdüğü arkadaşının cenaze namazını kılmış!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Aydın'da bonzai kurbanı olan 20 yaşındaki Salih Yılmaz'ın ölümündeki sır perdesi aralandı.

Hakan A. ile Ali Berk S, ifadelerinde Salih öldükten sonra olay yerinden korktukları için kaçtıklarını, 24 saat sonra tekrar gelerek Salih'i gömdüklerini söyledi.

Jandarma istihbarat timleri faili meçhul bir ölüm olayını filmlere konu olacak şekilde aydınlattı.

Olayda günlerce kayıp gencin ailesiyle birlikte arama yapan ve toprağa gömdüğü arkadaşının cenaze namazını kılıp tabutu da taşıdıktan sonra aileye başsağlığı dileyen Ali Berk S, cenaze namazından sonra gözaltına alındı.

Aydın Efeler ilçesinde yaşayan Salih Yılmaz, 27 Kasım günü arkadaşları ile buluşmak üzere ayrıldığı evine bir daha geri dönmemiş ve 2 ay sonra cesedi Danişment ile Balıkköy Mahallesi arasındaki bir arazide gömülü vaziyette bulunmuştu.

Şüpheli tavırlar

Madde bağımlısı olduğu öğrenilen Salih Yılmaz'ın ölümü ve otopsi raporları üzerine çalışma başlatan Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Cinayet Masası ekipleri dedektif gibi iz sürdü.

Cesedi gömülmüş vaziyette bulunan Salih Yılmaz'ın arkadaşlarını takibe alan jandarma ekipleri olaydan sonra bir yandan araştırma yaparken diğer yandan da yaşananları gözlemledi.

Cenaze günü, önce evde daha sonra da Çine Dorumlar Mahallesi'nde düzenlenen cenazeye katılan Ali Berk S'nin tavırlarını şüpheli bulan ekipler çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Gerek cenaze namazında gerekse cenazenin gömülmesi ve taziye mesajları sırasında hal ve tavırları garip bulunan Ali Berk S'nin telefon görüşmelerini de dinleyen jandarma suç ortağı ile yaptığı görüşme üzerine şahsı cenazeye katıldığı elbiseleri bile üzerindeyken yakaladı.

İkisi de tutuklandı

Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ali Berk S. ve Hakan A, kasten adam öldürme suçunun niteliği, Salih Yılmaz'ın kesin ölüm nedeninin tam olarak belirlenememiş olması, bu nedenle delillerin tam olarak toplanmamış olması ve zanlıların kaçma şüphesinin olması nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kan donduran ifadeler

Salih Yılmaz'ın nasıl öldüğünü ayrıntılarıyla anlatan Hakan A. ile Ali Berk S'nin ifadelerine göre, 27 Kasım akşamı saat 21.00 sıralarında üç arkadaş, Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi'nden uyuşturucu madde aldı.

Salih Yılmaz ve Ali Berk S, bir aracın içinde bonzai adı verilen sentetik uyuşturucu maddesini içti. Hakan A. ise sadece alkol aldı. Salih Yılmaz, bonzai içtikten bir süre sonra fenalaştı. Arkadaşları, Yılmaz'ın bayıldığını sanarak kendine gelmesini bekledi.

Ancak kendine gelmeyen Yılmaz'ın nabzını kontrol edince öldüğünü anladılar. Korkan iki zanlı, saat 00.00 sıralarında Danişment Mahallesi Bozyer mevkiine giderek Salih Yılmaz'ın cesedini ormanlık alana bıraktı.

Olaydan bir gün sonra Salih'in ailesinin kendilerini arayarak Salih'in eve dönmediğini söylemeleri üzerine panik yaparak, tekrar Salih'i bıraktıkları yere gittiler.

Yanlarında kazma ve kürek götüren zanlılar, Salih'i gömdüklerini itiraf etti.

Cesedin olduğu bölgeyi aramamış

Ali Berk S. ile günlerce arama yaptıklarını ve kesinlikle cesedin bulunduğu bölgelerde arama yapmadıklarını belirten Salih Yılmaz'ın yakınları, "Günlerce Ali Berk S. ile Salih'i aradık. Birçok yerde aradık. Ama cesedin gömülü bulunduğu bölgeye hiç gitmedik. Salih'in ölüsü bulunduktan sonra da Ali Berk S. cenazeye gelip bizimle birlikte cenaze namazı kıldı. Tabutu taşıyıp defin işlemlerine katıldı. Biz pek fark edemedik ama bunları takibe alan jandarma durumu fark etmiş" diyerek yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdiler.

Polis, ölüm tacirlerinin peşinde

Salih Yılmaz'ı gömen arkadaşlarının ifadelerinden yola çıkan jandarma ve polis ekipleri, gençlere bonzaiyi satanların peşine düştü.

Gençler ifadelerinde bonzaiyi Aydın'ın uyuşturucu madde satışı merkezi haline gelen Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi'nden satın aldıklarını söyledi. Polis, Ilıcabaşı Mahallesi'nde dün operasyon yaparak dört kişiyi gözaltına aldı.