Gönül Yazar yepyeni bir albümle dönüyor

Son stüdyo albümü Sevmek İstiyorum’u 1993’de yayınladıktan sonra müzik dünyasından uzak kalan ve yalnızca özel gecelerde sahneye çıkan Gönül Yazar, yepyeni bir albümle geri dönüyor!

Gönül Yazar yepyeni bir albümle dönüyor

Ellili yıllarda müzikle tanıştı, altmışlarda popüler zirveye çıktı, yetmiş, seksen ve doksanlarda da bu şöhretini sürdürdü. O gazinoların aranılan assolisti, beyazperdenin en güzel kadınlarından biri, plak dünyasında satış rekorları kıran plakların sahibiydi. Türkiye onu “Taşbebek” diye tanıdı ve sevdi. Son stüdyo albümü Sevmek İstiyorum’u 1993’de yayınladıktan sonra müzik dünyasından uzak kalan ve yalnızca özel gecelerde sahneye çıkan Gönül Yazar, yepyeni bir albümle geri dönüyor!

Her ne kadar alaturka solisti olarak tanınmış olsa da, bir dönem pop müzik türünde de çok başarılı plaklar yapan Gönül Yazar, 17 yıl aradan sonra tekrar stüdyoya girdiği bu albümde yakın dönemin sevilen pop şarkılarını kendi stilinde pop caz olarak yorumluyor.

Serdar Ortaç’ın “Asrın Hatası”nı Gönül Yazar’ın yorumu ve pop-caz düzenlemesiyle ilk kez dinleyeceksiniz. Bir Gökhan Özen bestesi olan ve daha önce Yaşar tarafından seslendirilen “Mazim Değil” de albümdeki sürpriz şarkılardan sadece bir kaçı.

Türkiye’nin ilk funk-rock topluluğu olan ve bugünlerde “Dinozor” adlı şarkılarıyla ortalığı karıştıran Rashit grubu, daha önce Hande Yener’in seslendirdiği Sezen Aksu bestesi “Kibir”i yeniden seslendirmek üzere Gönül Yazar’la birlikte stüdyoya girdi. Bu entersan düet, dinleyen herkesi çok şaşırtacak!

Gönül Yazar, albüm kapağı için 2009 yılı Best Model yarışmasında dereceye giren Erkan Meriç (2009 Best Model Of The World Dünyanın en iyi mankeni 1.si), İlhan Şen (2009 Best Model 1.si) , Yahya Demir  (2009 Best Model 2.si) , Alper Aslanoğlu (2009 Best Model 3.sü) ile birlikte Erkan Özerman yönetiminde Zeynel Abidin Ağgül’e poz verdi. Gönül Yazar’ın “çapkın” pozları uzun süre konuşulacak!

Genel sanat yönetmenliğini Müfit Bayraşa’nın yaptığı albümde Sadun Ersönmez ve Tansel Doğanay’ın muhteşem düzenlemelerine yine Türkiye’nin en ünlü müzisyenleri eşlik etti.

Ossi Müzik tarafından yayınlanan albümün prodüktörlüğünü ve supervizörlüğünü, Radyo D’de yıllardır sürdürdüğü programlarıyla Türk müziğinin kayıp tarihini gün ışığına çıkaran Hakan Eren yapıyor. Mix ve mastering Türkiyenin en başarılı aranjörlerinden Sadun Ersönmez tarafından yapılan albümün kapak tasarımı ise Engin Korkmaz’a ait.

Yaklaşık on yedi yıl sonra ilk kez yeniden stüdyoya giren ve daha önce hiç seslendirmediği şarkıları söyleyen Gönül Yazar, ikibinli yıllara da damgasını vurmaya hazırlanıyor. “Çapkın Kız”, “Aşk Hikayesi”,’’Dönemez ki Bana’’ ve “Mektubumu Buldun mu” gibi unutulmaz şarkılarla dolu Gönül Yazar kariyerine yepyeni pop caz şarkılar ekleniyor. Bu albüm hem dün, hem bugün, hem de yarına ait. Tıpkı Gönül Yazar gibi. “FOREVER” Gönül Yazar !

Konular Müzik