Google'dan Alphabet atağı!...

Google'ın en yetkili ağzından gelen açıklamaya göre, teknoloji devi bundan böyle Alphabet isimli bir şirketin bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.

Google'dan Alphabet atağı!...
Türkiye'de yer alan habere göre ABD merkezli teknoloji devi Google yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Bu yöndeki çalışmalarına bir süre önce start veren şirket, Google'ın Alphabet adını alan yeni bir şirketin şemsiyesi altında çalışmaya başlayacağını duyurdu.

Başka bir deyişle Alphabet'i büyük bir holdinge benzetmek mümkün. Google ise bundan böyle Alphabet'in altında faaliyet gösteren firmanlardan biri haline geliyor.

Konuyu Alphabet'in internet sitesi abc.xyz üzerinden kamuoyuna duyuran Google kurucularından Larry Page, bu kararı büyüyen Google'ı ve çalışmalarını daha doğru ve rahat bir şekilde yönetebilmek adına aldıklarını belirtiyor.

Yeni şirket yapılanmasına göre, Google'in temelini oluşturan arama motoru ve internet reklamı gibi alanlar, şoförsüz otomobil ve uçak gibi yeni teknolojik faaliyetlerden ayrılacak.

Alphabet çatısı altında varlık gösterecek olan Google şirketine YouTube, Androdid, akıllı telefon uygulamaları ve bununla ilgili faaliyetler bağlı olacak. Google hisse sahiplerinin de bugünden itibaren 'Alphabet' hisselerine sahip olduğu açıklandı.

Google'da CEO'luk koltuğunun sahibi olan Larry Page, yeni yapılanma ile birlikte Alphabet CEO'su olarak görev yapacak. Şirketin diper kurucusu Sergey Brin ise, Alphabet'in başkanı olacak.

ALPHABET NEDİR?

Alphabet, basitçe açıklamak gerekirse aralarında en büyüğünün Google olduğu birçok şirketin bir araya geldiği bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca bildiğimiz Google'ı da biraz küçülten yeni yapılanma sayesinde kan şekeri ölçen lens gibi internet temelli bir şirket olan Google'ın alanının biraz dışında kalabilecek yapılanmalar Alphabet'in altında ayrı birer şirket olacaklar.

Bu sayede Larry Page ve Sergey Brin, yeni yönetim ekipleri ile birlikte tüm şirketleri çok daha iyi ve verimli bir şekilde yönetmeyi, herkesin tam verimli şekilde kendi alanı ile ilgilenmesini hedefliyorlar.

Google'dan Alphabet atağı!...