Google'dan HTC hamlesi!

Ekonomik olarak zor günler geçiren HTC’nin, Google tarafından satın alınacağına dair iddialar akıllı telefon sektörünün gündemine bomba gibi düştü.

Google'dan HTC hamlesi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan HTC uzun süredir devam eden finansal sorunlarına çözüm olması için piyasaya çıkardığı HTC 10 ve U11 modellerinden istediği başarıyı elde edemedi.

Ağustos ayı gelirleri geçtiğimiz aya kıyasla 51.5 ve geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 54.4 oranında gerileme kaydetti. Bu rakamlarla HTC son 13 yılın en düşük gelir seviyesine ulaştı.

HTC’nin finansal krizinin merak konusu olduğu bu dönemde, Commercial Times gazetesi tarafından akıllı telefon pazarını ilgilendiren bomba bir iddia ortaya atıldı.

Google’ın geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Pixel serisini üreten ve önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Pixel 2 serisinde yer alacak cihazlardan birisini üretecek olan HTC’nin Google tarafından satın alınacağı iddia ediliyor.

Google’ın uzun süredir stratejik ortaklık yaptığı HTC firmasının sadece akıllı telefon departmanını satın alacağı ve şirketin VR gibi konularda yoluna davam edeceği ifade ediliyor. Bu sürecin Motorola dönemi ile benzer bir süreç izleyeceği düşünülüyor.

Commercial Times tarafından ortaya koyulan bu iddialar herhangi bir kaynağa dayandırılmasa da hisseler bir günde %8 oranında geriledi. Bazı HTC yetkilileri iddiaları kabul ederken bazıları ise açıklama yapmayı reddetti.