Google'ı 'çökerten' Türk!

Google'ın Android mağazası Play Store'u iki kez çökerten hacker, Türk çıktı. Az sayıda kişinin farkettiği sorun, fazla büyümeden onarıldı.

Google'ı 'çökerten' Türk!

Google'ın geliştiricilere özel hizmeti Developer Console, ilk olarak Pazar günü kilitlendi. Bu durum birçok geliştiricinin uygulamalarını Google Play'e yüklemesine engel oldu ve sorun, Pazartesi günü de devam etti. Durum düzeldikten bir süre sonra hacker'ın bulduğu açığı tekrar denemesi üzerine sistem bir kez daha çöktü.

Sistemin çökmesi, Android kullanıcılarının yeni uygulamalara ve güncellemelere ulaşamaması anlamına geliyordu. Ancak sorun, hali hazırda indirmeye sunulan uygulamaları etkilemiyordu.

Türk hacker İbrahim Baliç, yaptığı açıklamada bulduğu bir açığın geliştirici konsolunu kilitlediğini söyledi. Baliç, açığı değerlendirmek için ilk başta başarılı olmasını ummadığı bir uygulama yazdığını, ancak ummadığı bir şekilde herkesi çevrimdışı yaptığını söyledi. Geliştirici, bu durumdan dolayı diğer geliştiricilerden özür diledi. Aynı uygulamayı ikinci kez sisteme yükleyen Baliç, sistemin bir kez daha çökmesine neden oldu. Baliç, bu kez "Sadece açığın çalışıp çalışmadığından emin olmak istedim"  dedi.

Google'ı açık hakkında bilgilendiren Baliç'in bazı geliştiricilere göre iyi bir avukat arayışlarına başlaması gerekiyor.

HÜRRİYET