Görmez'den Soma mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybedenler için düzenlenen programa katıldı.

Görmez'den Soma mesajı
CİHAN'ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybedenler için düzen programa katıldı.

Programda konuşan Görmez, “Her şeyden önce bugün Soma'da evlatlarını, ciğerparelerini kaybeden bütün annelerimizin acısı ülkemizde yaşayan bütün annelerin acısıdır.” dedi. “Yüce Rabbimiz milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın.” duasında bulunan Görmez, “Dualarımız, belki hala umudumuzu yitirmediğimiz, toprağın altında hayat emareleri taşıyan kardeşlerimizle beraberdir.” ifadelerini kullandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada hayatını kaybeden 274 kişi için dün Soma Merkez Ulu Camiinde, özel bir program düzenlendi. Toplu duaların edilerek Kur'an-ı Kerim'lerin okunduğu programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Her şeyden önce bu can pazarında hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize, bütün evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yüce Rabbimiz hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi yolunda şehit olmuş gibi sevgili kullarıyla birlikte haşretsin. Yüce Rabbimiz, hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi sevgili habibi, Sevgili Peygamberimizle birlikte haşrolmayı onlara nasip eylesin. Yüce Rabbimiz makamlarını cennet eylesin.” dedi.

Görmez, hayatını kaybeden madencilerin üzüntüsü bütün Türkiye'nin üzüntüsü olduğunu kaydetti.

Başkan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Rabbimiz milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Ayrıca dualarımız, belki hala umudumuzu yitirmediğimiz, toprağın altında hayat emareleri taşıyan kardeşlerimizle beraberdir. Hep birlikte Yunus peygamberi, denizin dibinden, karanlıklardan kurtaran dualarımızla Rabbimize yönelmeliyiz.”