Göz altı torbalarından kurtulmak mümkün

Göz altı torbalarının kişiyi daha yaşlı ve daha yorgun gösterdiği aşikâr. Ancak evde hazırlayabileceğiniz maskelerle gözlerinizin daha genç ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Göz altı torbalarından kurtulmak mümkün
Akşam'da yer alan habere göre uykusuzluk, yaşlanmaya bağlı etkiler, stres ya da diğer nedenlerle oluşan göz altı torbalarından kurtulmak için uygulayabileceğiniz maske tarifleri:

GÜL SUYU KÜRÜ

- 2 çorba kaşığı su
- 2 çorba kaşığı gülkurusu

Suyu ve gülkurusunu karıştırıp bir müddet bekleyin. Sonrasında pamuğu hazırladığınız karışıma daldırın ve göz altı torbalarına sürün. Kısa sürede torbaların indiğini göreceksiniz.  

SÜT TOZU MASKESİ

1 çay kaşığı süt tozu
1 adet ufak salatalık

Salatalığı rendeleyin, üzerine süt tozunu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı göz altı bölgesine sürün. 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayıp temizleyin. Uykusuzluk, stres ve çevresel faktörler nedeniyle oluşan geçici göz altı torbaları için kullanılabilir.

BUZ MASKESİ

5 adet buz küpünü naylon poşete koyun ve ağzını kapatın. Buz dolu poşeti göz altı bölgesindeki torbalara uygulayın. 10 dakika kadar uyguladıktan sonra gözleriniz daha canlı görünecek ve torbaların görünümleri azalacaktır.

NANELİ MASKE

1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı çay
1 bardak sıcak su

Suyun içine çay ve naneyi ekleyip karıştırın. Ardından süzüp elde etmiş olduğunuz posayı bir bez içine koyun. Bezin arasındaki posayla göz altınıza tampon yaparak bakım uygulayın. Haftada 2 kere kullanabilirsiniz.

KAHVE MASKESİ

1 tatlı kaşığı kahve
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 adet patates

Patatesi rendeleyip suyunu çıkarın. Patates suyu, kahve ve badem yağını bir bezin arasına koyun. Biraz çay demleyin ve bezi ılık haldeki çayın içine batırın. Sonrasında bezi göz altı torbalarının üzerinde yavaş hareketlerle gezdirin. Haftada 2 kere kullanabileceğiniz bu maske, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösterecektir.
Konular Kadın / Bakım