Göz-Göz şaştı kaldı!...

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Başakşehirspor yenilgisine anlam veremedi.

Göz-Göz şaştı kaldı!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Süper Lig'de Başakşehir karşısında galibiyet serisini 5 maça çıkarma şansını tepen Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna yenilgiyi psikolojik faktörlere bağladı. Tuna, Başakşehir maçına iyi başladıklarını ancak ilk yarıda kontrolü ellerinden kaçırdıklarını ifade etti. Tuna, "3 bölümlü bir karşılaşma oynadık. İlk 30 dakikada oyunu kontrol altına almamız ve tamamıyla maçı kontrolümüze alma adına isteklerimizi sahaya koymaya çalıştık. Ama golü yedikten sonra demoralize olduk" dedi.

İkinci yarıya farklı bir kimlikle başladıklarını belirten Tuna, "İkinci yarıda rakip sahada çok pozisyon bulduk. Kanatlara indiğimizde ortalar ve içeriye paslarla gol aradık. Buna rağmen maçın ikinci yarısında bitişine kadar arayışta olmak baskı kurmak gol ne kadar geç gelse de o pozisyonları yakalamış olmak önemli. Birbirini yeni tanıyan oyuncuların bazen bu tür zorlu karşılaşmalarda daha çözücü, daha yardımlaşarak oynaması yani, biraz daha oyunda anahtar faktörleri kullanmamız lazım. Bunlarda biraz eksiktik. Ama Göztepe iyi bir takım, daha da iyi olacağından şüphem yok" dedi.

Rakamlar Göz-Göz diyor

Göztepe Başakşehir karşısında özellikle 2. yarıda oldukça çok pozisyona girdi. Topun oyunda kaldığı 60 dakika boyunca rakibe ikinci yarıda baskısını hissettiren Göz-Göz, toplamda 27 orta ve 9 kornerlik istatistiğe rağmen ağları bir kez sarsabildi. Başakşehir karşısında kaleyi defalarca yoklayan Göztepe, genel toplamda da bu anlamda zirvede yer alıyor. Göztepeli futbolcular 7 haftada 75 kez rakip kaleye isabetli şut çekerken, Beşiktaş ile lider oldu.
Konular Spor Haberleri