Göz-Göz tadını kaçırdı!

Sarı-kırmızılılar 14’te Gençer’in atılmasıyla 10 kişi kaldı. Sivas 41’de Rıdvan ile golü buldu. Ziya atılınca konuk takım da 10 kişi kaldı ama ev sahibi aradığı golü bir türlü bulamadı.

Göz-Göz tadını kaçırdı!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre TFF 1. Lig'de geçen maçta lider Malatyaspor'a 1-0 yenilerek ilk iki iddiasından uzaklaşan Göztepe, dün evinde Sivasspor'a da aynı skorla 1-0 yenilerek ligin bitimine 3 maç kala Play-Off yolunda da büyük bir yara aldı. Maça Göztepe tutuk başladı. 10. dakikada Leandrinho'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Hakan'ın şutu yandan auta çıktı.

GENÇER KIZARDI

14'te Adem'in uzun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Ergin'e Gençer sert bir şekilde faul yaptı. Maçın hakemi Fırat Aydınus, Gençer'e kırmızı kartı gösterdi. 15'te Galip'in kullandığı serbest atışta Günay gole izin vermedi. 34'te Jahovic'in ara pasında Sivasspor kalecisi Tolgahan, Halil'den önce topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi. 37'de Burhan'ın sağdan ortasında Leandrinho yakın mesafeden kafayla golü atamadı. 41'de Burhan'ın pasında Rıdvan, Canberk'ten sıyrılarak sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

ATAKLAR SONUÇ VERMEDİ

45+1'de ceza sahası girişinde Tayfur'a sert giren Ziya, ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. 52'de Boye yakın mesafeden topu üstten auta attı. 62. dakikada Leandrinho'nun yakın mesafeden şutu yandan çıktı. 70'te Ergin'in şutunda kaleci Günay gole izin vermedi. 82'de Jahovic'in sert şutunda top kaleci Tolgahan'dan döndü. Umut'un şutunda ise kaleci topu kornere attı. Göztepe maçı 1-0 kaybetti.

GÖZ-GÖZ'DE DEFANS DAĞILDI

Göztepe'de Gençer'in dün gördüğü kırmızı kart, defans blokuna ağır bir darbe vurdu. Yeni Malatya ile oynanan maçta savunmada forma giyen 3 oyuncusu da cezalı duruma düştüğü için eski sisteme dönen ve Tanju, Lokman ve Emre Can'ın yerine, Fuchs, Gençer ve Leo'ya görev veren, sol bekte de Canberk'i oynatan Vural, Gençer'in oyundan atılmasından sonra Murat Akın'ı savunmaya çekmek zorunda kaldı. 3 cezalı oyuncunun yanı sıra kasığında zorlanma olan Hakan Barış da dün forma giyemedi. Hakan'ın yerine Murat forma giydi. Malatya maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Umut Nayir takıma dönerek 18 kişilik kajdroda yer aldı. Vural, genç orta saha oyuncusu Salim'i de 9 hafta sonra ilk kez kadroya aldı.

MAÇ SONRASI BÜYÜK ÖFKE

Karşılaşma sonrası taraftarlar futbolculara büyük tepki gösterdi. İkinci yarının başında futbolcuları "Şampiyon olmayın, adam gibi oynayın" sloganıyla uyaran taraftarlar, maç sonunda sarı-kırmızılı oyuncuları, alkışlı protesto eşliğinde soyunma odasına uğurladı. Taraftarların hedefinde öncelikle kaleci Günay, savunmanın sol kanadında görev yapan Canberk ve orta saha oyuncularından Tayfur vardı.

JAHOVİC ŞOKU

Cezalar yüzünden darbe üstüne darbe yiyen Göztepe, Yeni Malatya maçında Tanju ve Lokman'ın ceza alması yüzünden savunmada yara alırken, dün 3 sarı kartı bulunan Jahovic'in sarı kart görüp, cezalı duruma düşmesiyle forvette sıkıntıya girdi. Hakeme itiraz yüzünden dün kart gören Makedon santrfor, gelecek hafta Mersin karşısında forma giyemeyecek.

TRİBÜNDEN BÜYÜK DESTEK

Göztepe'ye dün taraftarları tam destek verdi. Maçın hafta içi oynanmasına rağmen yaklaşık 3 bin Göztepeli tribünden maç boyunca takımı ateşledi. Öte yandan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil tribündeki yerine döndü. Ümraniye maçı sonrası kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamalar sonrası 45 gün hak mahrumiyeti cezası alan Sepil, 6 maç sonra cezasını tamamlayıp protokol tribünündeki yerini aldı. Göztepe'nin rakibi Sivas'ta tanıdık yüzler dikkat çekti. Göztepe'de daha önce forma giyen kaleci Tolgahan Acar ve golcü Ergin Keleş dün Sivasspor formasıyla eski takımlarına rakip oldular.
Konular Spor Haberleri