Göz-Göz'de yolun sonu Avrupa!

14 yıllık özlemine son verip yükseldiği Süper Lig'de müthiş bir çıkış yakalayan Göztepe'de pazartesi günü İzmir'de oynanacak Atiker Konyaspor maçının hazırlıkları sürerken ilk yarıyı 30 puanın üzerinde tamamlamayı planlayan sarıkırmızılılar bu sezonu "Avrupa provası" olarak yorumluyor.

Göz-Göz'de yolun sonu Avrupa!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Avrupa kupaları tarihinde büyük başarılara imza atan ve yarı finale yükselen ilk Türk takımı olan Göztepe, son olarak 21 Ekim 1970'de o zamanki adıyla Kupa Galipleri Kupası'nda Polonya ekibi Zabrze ile karşılaşmış ve rakibe 1-0 yenilerek kupaya 2. turda veda etmişti.

YARI FİNAL OYNADI

Avrupa kupalarında 30 maç oynayıp iki kez çeyrek, bir kez de yarı final oynayan Göztepe o dönem Türk futbolunun lokomatifi olmuştu. 47 yıl sonra mücadele ettiği Süper Lig'de müthiş bir performans yakalayan Göztepe 15 maç sonunda 27 puanla zirve yolunda avantaj elde etti.

NEDEN OLMASIN?

Taraftarlar Avrupa kupaları hayalleri kurarken, teknik direktör Tamer Tuna, temkinli konuşup, "Önemli olan ligde kalıcı olmak. İlk hedefimiz ligde kalmak. Ama giden takımı da durduracak değiliz. İyi bir hava yakaladık. Bu sezon bizim için Avrupa kupaları provası niteliği taşıyor. Bu takım üst sıraları zorlayacak kalitede bir takım. Mevcut kadronun organizmasını bozmadan yapacağımız takviyelerle ikinci yarıda çok daha iyi işler yapabiliriz" diye konuştu.

EN ANLAMLI KAMPANYA

Göztepe Spor Kulübü ve Türk Kızılayı İzmir Şubesi'nin ortaklaşa yapacağı, "Bir Atkı Bir Oyuncak" kampanyası ile Göztepe armasını taşıyan atkı, bere, eldiven gibi kışlık ürünler, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde soğuk hava şartlarında eğitimlerini gerçekleştirmeye çalışan çocukların ısınmasını sağlamak amacıyla gönderilecek. Sarıkırmızılı taraftarlar Konyaspor ile oynanılacak maçta Bornova Stadyumu çevresine kurulacak stantlardaki Kızılay görevlilerine Göztepe ürünlerini bırakarak bu kampanyaya destek olabilecekler. Sarı kırmızılı taraftarlar Konyaspor ile oynanılacak maçta Bornova Stadı çevresine kurulacak stantlardaki Kızılay görevlilerine Göztepe ürünlerini bırakarak bu kampanyaya destek olabilecekler.
Konular Spor Haberleri