Göz kapağı estetiği gençleştiriyor!

Göz kapağı estetiği sayesinde daha genç ve canlı görünmek mümkün... Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yeniad konuyla ilgili bilgiler verdi...

Göz kapağı estetiği gençleştiriyor!
Akşam'da yer alan habere göre göz kapaklarının estetik cerrahisi (blefaroplasti), yaşın ilerlemesine bağlı olarak üst ve alt göz kapağındaki fazla cilt ve yağ dokusuyla bazı kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanan en sık tedavilerden biridir. Ameliyat sonrasında yüzdeki yorgun ve yaşlı görünüm kaybolur. Bu ameliyat genellikle 30 yaşın üstündeki kişilere tavsiye edilir. Bazı durumlarda ailesel ve genetik özellikler nedeniyle daha erken yaşlarda da yapılır.

İLK BİR AY GÜNEŞE DİKKAT!

Göz kapaklarının estetik cerrahisi lokal anesteziyle uygulanır. Üst ve alt göz kapaklarının ameliyatı aynı anda veya ayrı ayrı uygulanabilir. Tedavi sonrası hasta eve gidebilir. Ameliyat sırasında üst göz kapaklarında fazla cildin alınmasında ölçüm çok iyi yapılmalıdır. Ölçüm yanlış yapılırsa ameliyat sonrasında göz kapaklarını kapatamama, fazla iz kalması veya asimetri görülebilir. İyi bir cerrahi müdahale sonrası iz kalmaz. Ameliyat sonrası soğuk buz uygulaması yaparak, şişlik ve morluk en aza indirilir. Bir haftalık istirahat ve sakin bir yaşam iyileşmeyi kolaylaştırır. Ameliyattan 5-7 gün sonra dikişler alınır ve 10 gün sonra makyaj yapılabilir. Kontakt lens kullanılabilir. İlk bir ay güneş ışığından korunmak önemlidir.
Konular Kadın / Bakım