Göztepe, Gomez'i istiyor

Süper Lig’de golcü arayışlarını sürdüren Göztepe, Alman yıldız oyuncuyu da gündemine aldı.

Göztepe, Gomez'i istiyor
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in haberine göre Spor Toto Süper Lig'de henüz hiçbir futbolcuya imza attırmayan Göztepe, gol yollarındaki sıkıntıyı çözmek için harekata başladı.

Sarı-kırmızılılar, golcü adayı olarak ilk sıraya yerleştirdiği Galatasaraylı Eren Derdiyok ve Trabzonspor'dan Hugo Rodallega konusunda önemli adımlar atarken eski göz ağrısı Mario Gomez'i de gündemine aldı.

SÖZLEŞMESİ SÜRÜYOR

Almanya Bundesliga ekibi Stuttgart'ta forma giyen ve kulübüyle 1 yıl daha mukavelesi bulunan 33 yaşındaki tecrübeli golcüye sarı-kırmızılı yönetim teklif götürdü. Geçen sezon her iki yarıda da Göztepe'nin transfer radarına giren Mario Gomez'in de Göztepe'ye sıcak baktığı gelen haberler arasında.

Türkiye'de bir sezon Beşiktaş forması giyen ve Süper Lig'i yakından tanıyan Gomez'in transferindeki tek engel ise bonservis problemi. Boşta olan G.Saraylı Eren ve Trabzon'dan Rodallega ile ufak pürüzleri gidermeye çalışan yönetim, bir taraftanda Gomez'in bonservis sorununu gidermeye çalışıyor. Sarıkırmızılılar transferine yoğunlaştığı üç yıldızdan birini kadrosuna katmak istiyor.

MİLLİ FORMAYI 78 KEZ GİYDİ

Üç sezondur ülkesinde futbol kariyerine devam eden Mario Gomez, Alman Milli Takım formasını da terletti. Milli formayı son olarak 2007'de giyen Gomez uluslar arası arenada 78 maça çıktı.

Almanya Milli Takımı'nda 31 gol atmayı başaran 33 yaşındaki golcü oyuncu U-15'ten U-21'e kadar da milli formayı farklı yaş kategorilerinde sırtına geçirdi.

574 MAÇTA, 312 GOL ATTI

Göztepe'nin geçen sezondan bu yana istediği Alman yıldız futbolcu, kariyeri boyunca önemli başarılar elde etti. Gomez, bu zamana kadar 574 resmi maça çıkarken rakip fileleri 312 kez havalandırmayı başardı. Stuttgart'ta yetişen Gomez, Bayern Münih, Fiorentina, Beşiktaş ve Wolfsburg'ta da forma giydi. Bayern Münih ile 2 kez Bundesliga, birer kez de Bundesliga DFB ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşadı. 33 yaşındaki yıldız ayrıca Beşiktaş ve Stuttgart'ta da birer kez lig şampiyonluğu kupasını kaldırdı.

ÖMER VE AHMET BİTTİ BİTİYOR

Dış transferde savunma bölgesine de mutlaka takviye yapacak olan Göztepe, yönünü yine Galatasaray'a çevirdi. Sarı-kırmızılı ekiple sözleşmesi devam eden stoper Ahmet Çalık ile bonservis pazarlığını sürdüren Göztepe, Aslan'ın sol beki Ömer Bayram'ı da gündemine aldı. Sarı-kırmızılılar, Akhisarspor'dan geçen sezon başında İstanbul ekibine transfer olan savunma oyuncusu için temaslara başladı.

BONSERVİS PAZARLIĞI

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ile görüşerek iki oyuncuyu resmen istedi. Ahmet Çalık ve Ömer Bayram için bonservis pazarlığı başlarken transfer, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kararına göre netlik kazanacak.

Ömer Bayram, geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı formayı 24 resmi karşılaşmada giyerken 1 gol atıp, 4 de asist yaptı.

GOL KRALI OLDU

Göztepe'nin transferi için çaba sarf ettiği Alman futbolcu Mario Gomez, Türkiye'de gol kralı olarak kendisini ispat etmişti. 2015- 2016 sezonunda Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde 33 maçta 26 gol atan ve 5 de asist yapan 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu gol krallığı yarışını zirvede tamamlamıştı.