Göztepe 'Umut' yeşertti!

TFF 1.Lig Play-Off Yarı Final ilk maçında Boluspor'u Umut'un golleriyle 2-0 mağlup eden Göztepe rövanş için büyük avantaj elde ederken Süper Lig için de taraftarını ümitlendirdi.

Göztepe 'Umut' yeşertti!
Yeni Asır'da yer alan habere göre TFF 1. Lig Play-Off Yarı Final ilk maçında Göztepe taraftarı önünde Boluspor'u 2-0 yenerek rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skorla sahadan ayrıldı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Segbefia'nın uzaktan sert şutunda kaleci Melih topu çizgi üzerinde iki hamlede kontrol etti. 22'de Tanju'nun soldan kullandığı serbest vuruşta Umut Meraş'ın eline çarparak dışarı çıkan topta hakem köşe gönderini gösterdi. Göztepeli oyuncular penaltı bekledi. 25'te Adis Jahovic çalımlarla ceza sahasına girdi. Savunmada Alim şut şansı tanımadı. 38'de Bentley'in uzaktan sert şutunda top farklı şekilde auta çıktı.

39'da Tanju'nun sağdan ortasında ön direkte iyi yükselen Umut Nayir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-0. 42'de Adis Jahovic'in uzaktan şutunda top az farkla dışarı çıktı.

59'da Andre Santos'un şutunda kaleci ile karşı karşıya kaldı.

Şutunda kalece Günay gole izin vermedi. Boşta kolan topu savunma uzaklaştırdı. 72'de Adis Jahovic'in soldan ortasında Tayfur'un arka direkte şutunda top uzak direğe çarparak oyuna döndü. 73'te Umut Nayir soldan hızla ceza sahasına girdi. Şık bir plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0. 77'de Adis Jahovic çalımlarla soldan ceza sahasına girdi. Çaprada orta yapmak yerine kaleye şut çekti. Top kaleci Melih'te kaldı. İzmir'deki kritik mücadeleyi Göztepe 2-0 kazanarak Bolu'da pazartesi günü oynanacak rövanş maçı öncesi avantajlı bir şekilde sahadan ayrıldı.

Şampiyonluk aşkıyla

Göztepe İzmir'de sezonun son maçına çıkarken taraftarlarını sevince boğdu. Sarı-kırmızılılarda Umut Nayir attığı iki golle ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı. 23 yaşındaki genç futbolcunun gol sevinçleri görülmeye değerdi.

Teknik direktör Yılmaz Vural'ın Jahovic ile birlikte görev verdiği yıldız golcü bu sezon genelde yedek soyunmuş, oyuna sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandırmıştı. Sarı-kırmızılıların 21 golle en golcüsü olan Jahovic ile 20 golü bulunan Bolusporlu rakibi Poepon bu maçı boş geçti. Bolu'nun önemli yıldızlarından ansen Manisa maçından sonra Göztepe maçında da kadroya alınmadı

Vural kadroyu bozmadı

Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Samsun ve Denizli maçlarındaki kadroda değişiklik yapmadı.

Vural, ileri ucu bu iki maçta olduğu gibi iki forvetle oluşturdu.

Vural, Adis Jahovic ve Umut Nayir'i yine birlikte oynatarak hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Lokman ve Gençer'in de takıma dönmesine rağmen savunmada da değişiklik olmadı.

Sarı-kırmızılı ekibin defans dizilişi Tanju, Emre Can, Leo ve Canberk dörtlüsüyle kuruldu. Vural kanatlarda da Tayfur ve Halil'i değerlendirdi.

Hakeme büyük tepki vardı

Göztepeli taraftarlar maçın hakemi Bülent Yıldırım'a büyük tepki gösterdi.

Hafta içinde Bolusporlu taraftarların sosyal medyada Göztepe forması giydirip "Bu hakemi istemiyoruz" dediği Yıldırım maçta Boluspor lehine kararlar verdi. Bolusporlu Umut Meraş'ın ceza alanı içinde eline çarpan topu görmezden gelen Yıldırım sarı-kırmızılı ekibin yüzde yüz penaltısını vermezken, verdiği kararlarla Göztepelileri çıldırttı. Maçın yan hakemi Alpaslan Dedeş de kaldırdığı ters bayraklarla maçın tansiyonunu yükseltti.

Göz-Göz'de iki eksik

Sarı-kırmızılı ekipte Boluspor maçı öncesi sadece iki eksik vardı. Göztepe'de kasığında problem olan Hakan Barış ameliyat olmak için maç öncesi Almanya'ya giderken, sağ bek Benjamin Fuchs de henüz iyileşmediği için kadroda yer almadı.

Tribünde dostluk

Göztepe-Boluspor maçında iki takım tribünlerinde maç öncesi dostluk rüzgarları esti. Konuk ev sahibi taraftarları kale arkası tribünden Göztepe atkısı açınca sarı-kırmızılı tribünlerin alkışını aldı. Bolusporlu taraftarlar, 'Göztepe' diye tezahüratta bulunurken Göztepeliler de 'Hoşgeldiniz' diyerek karşılık verdi.

GÖZ GÖZ ŞOV

Bornova Doğanlar Stadı'nda 1. Lig Play-Off Yarı Final ilk maçında Göztepe, Boluspor'u ağırlarken gecenin kahramanı her zaman olduğu gibi sarı-kırmızılı tribünlerdi. Play-Off eşleşmesinden sonra hafta başında kulüp tarafından satışa çıkarılan 6 bin bileti 20 dakika içinde tamamen tüketen Göztepeli taraftarlar başrolü oynadı. Sezon boyunca takımlarını içerde ve dışarda yalnız bırakmayan taraftarlar stadı tıklım tıklım doldurdu.

Doğanlar Stadı'nda sadece merdiven boşlukları göze çarparken Süper Lig inancını sarı-kırmızılılar, bayrak, pankart, flama ve tezahüratlarıyla Göztepeli futbolculara aşıladı. Sarı-kırmızılılar, maç öncesi ısınmaya çıkan sarıkırmızılı futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak alkışladı. Taraftarlar özellikle Halil Akbunar ve Adis Jahovic'i bağrına basarken teknik direktör Yılmaz Vural'a da sevgi gösterisinde bulundular.

Bolu maçı için bilet bulamayıp dışarda kalan taraftarlar da Güzelyalı paten pistinde buluştu. Kulübün girişimiyle paten pistine dev ekran kurulurken stada giremeyen binlerce Göztepeli buradan takımlarının Süper Lig heyecanına ortak oldular. Yaklaşık 350 Bolusporlu futbolsever de kale arkasından takımını destekledi. Göztepeli taraftarlar maçtan önce konfeti şov yaptı.

Ancak Hakem Bülent Yıldırım, zeminin temizlenmesini isterken, müsabaka 5 dakika geç başladı.

Eski dostlar rakip oldu

Göztepe'nin Play-Off Yarı Finali'ndeki rakibi Boluspor'da 4 oyuncu eski takımları Göz-Göz'e rakip oldu. Sarı-kırmızılı ekipte, daha önce forma giyen Furkan Şeker, Hakan Arslan, Ramazan Sal ve Özgür İleri eski takımlarına karşı görev yaptı. Bolu'da ayrıca daha önce Altay'da forma giyen kaleci Soner Şahin ve Musa Sinan'da Göztepe'ye rakip oldu. Bu arada Göztepeli taraftarlar, 29 Mayıs Pazartesi günü Bolu'da oynanacak olan deplasman maçı biletlerini de tüketti. Bolu Atatürk Stadı'nda oynanacak olan zorlu maç için sarı-kırmızılı ekibe ev sahibi yönetim 428 kişilik kontenjan ayırırken bu biletler de yarım saatte tükendi. Rövanş maçı yine aynı saatte 21.30'da oynanacak.

Protokol de ayakta izledi

İzmir protokolü Göztepe-Boluspor maçında stattaydı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra Aydın Vali yardımcısı Mustafa Ayhan ile birlikte çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da tribünde yer aldı. Göztepe'yi hiçbir maçta yalnız bırakmayan Ak Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya dA maça gelip takıma destek verdi. Göztepe'nin bir dönem Avrupa'da ve yurtta tarihi büyük başarılara imza atan efsane futbolcuları da protokol tribünündeydi. Sarı-kırmızılı ekiple unutulmaz zaferler yaşayan efsane takımın oyuncuları Nevzat Güzelırmak, Fevzi Zemzem, Halil Kiraz, Cenap Öztezel, Mustafa Vergili, Ertan Öznur, Ceyhan Yazar Göztepe'ye destek verenler arasındaydı. Süper Lig ve TFF 1. Lig'de görev yapan birçok teknik adam da yarı final ilk maçında tribünde yerlerini aldı.
Konular Spor Haberleri