Göztepe zorlu rakiplere korku saldı!

Göz-Göz, teknik direktör Bayram Bektaş yönetiminde Fenerbahçe ve Trabzon’u yenerken Galatasaray’ı ise elinden kaçırdı. İzmir ekibinin yeni hedefi ise Beşiktaş...

Göztepe zorlu rakiplere korku saldı!
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'de milli araya Kasımpaşa yenilgisi ile giren Göztepe, şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerin korkulu rüyası oldu. Ligi 6. sırada bitirdiği geçen sezondan farklı olarak Göz-Göz, teknik direktör Bayram Bektaş yönetiminde yüksek bütçeli ekiplere meydan okudu. Geçen sezon ligde daha önce şampiyonluklar yaşamış Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'la oynadığı 8 maçta 5 yenilgi, 2 beraberlik ve tek galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, bu sezon ise daha şimdiden bu performanslarının üzerine çıktı.

KARTAL'A BİLENİYOR

Sarı-kırmızılılar, ilk 8 haftada şampiyonluk hedefleyen bu rakiplerine karşı 3 maç yaparken sahadan 2 galibiyet ve bir beraberlikle ayrıldı. Sezonun ilk galibiyetini İzmir'de F.Bahçe'den alan Göz-Göz, Trabzonspor'u da deplasmanda mağlup etmeyi bildi. Sarı-kırmızılılar, ligin 2. haftasında konuk olduğu Galatasaray'ı sayısız gol fırsatını harcadığı elinden kaçırırken şanssız bir gol yiyerek 1-0'lık yenilgiden kurtulamamıştı.

Şimdi Göztepe'nin hedefinde Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş yer alıyor. Milli aradan sonra 21 Ekim Pazar günü Beşiktaş'ı konuk edecek olan Göz-Göz taraftarlarının da desteği ile mutlu sona ulaşmak istiyor.

YASİN ÖZTEKİN ZİRVEYE KURULDU

Galatasaray'da sözleşmesi yenilenmeyip yaz transfer döneminde Göztepe'nin yolunu tutan Yasin Öztekin, performansıyla alkış aldı. Ligde 8 maçta 5 gol atıp, 2 de asist yapan Yasin, Süper Lig'de transfer olan futbolcular arasında takıma en çok fayda sağlayan yıldız oldu. Göztepe'ye imza atmadan önce Bursa'nın kapısından dönen ve bir dönem Beşiktaş'ın da gündeminde olan futbolcu için Kara Kartal'ın teknik direktörü Şenol Güneş'in Yasin'i transfer etmedikleri için pişman olduğu ifade edildi.

SAVUNMADA BİR TEK TİTİ KALDI

Göztepe'nin geçen sezon başından bu yana istikrar sembolü olan savunması Kasımpaşa maçında dağıldı. Adama Traore'nin sakatlanarak sezonu kapatması, Gassama'nın Beşiktaş maçına yetişme ihtimalinin düşük olması ve stoper Reis'in ise olumsuz performansı sonrası kızağa çekilme planı sonrası elde sadece Brezilyalı Titi kaldı. Sezon başında bu yana birlikte forma giyen savunma dörtlüsü Beşiktaş maçında bu kez bir arada olamayacak. Ligde 8 maça da on birde başlayıp 90 dakika sahada kalan Titi, vatandaşı Wallace Reis ile birlikte 720 dakika sahada kalarak Göz- Göz'ün en istikrarlı ismi oldu. Titi'nin Beşiktaş maçında da on birde yer alması beklenirken, Teknik patron Bayram Bektaş savunmada mecburi değişime gidecek.

GÖZ-GÖZ'DE GOUFFRAN KAYIPLARDA

Göztepe'de kanat oyuncusu Yoan Gouffran, geçen sezon olduğu gibi bu sene de varlık gösteremedi.
Fransız futbolcu bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştiremezken, yedek kulübesine mahkum oldu. Sezon başı kampında teknik direktör Bayram Bektaş'ın güvendiği isimler arasına adını yazdıran Gouffran ligde sadece 4 maçta forma giydi. İlk haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında sahaya 11'de çıkan 32 yaşındaki futbolcu 39'uncu dakikada oyundan çıkarken Galatasaray maçında 18, Trabzonspor deplasmanında 5 ve Kasımpaşa karşısında da 56 dakika süre aldı.
Konular Spor Haberleri