Göztepe'de Haziran telaşı

Göztepe’de sezon sonunda Demba Ba, Günay, Leo Kosanovic, Sabri, Selçuk ve Tanju’nun sözleşmeleri bitiyor.

Göztepe'de Haziran telaşı
Yeni Asır'da yer alan habere göre Süper Lig ekibi Göztepe'de dış transfer çalışmaları başlarken yönetimi haziran telaşı sardı. Sarı-kırmızılı ekipte, sezon sonunda as kadroda forma giyen 7 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. 31 Mayıs itibariyle iç transferde yönetimi zorlu bir süreç bekliyor.

Göztepe'de kaleci Günay Güvenç'in yanı sıra savunmada Tanju Kayhan, Sabri Sarıoğlu'nun yanı sıra kiralık olarak forma giyen Kosanovic ile orta sahada Selçuk Şahin ve Senegalli golcü oyuncu Demba Ba'nın da sözleşmeleri sona erecek. Yönetim yine sözleşmeleri bitecek olan Beto Pimparel ve Brezilyalı stoper Kadu'nun opsiyonlarını kullanarak iki yıldızıyla da yola devam edecek.

Sarı-kırmızılı yönetim ilk etapta sezon sona ermeden Sabri, Selçuk ve Demba Ba gibi yıldızlarıyla bir araya gelecek.

Sezon bitmeden üç oyuncuyla da yeniden anlaşma zemini arayacak olan Göz-Göz, diğer futbolcuların performansıyla ilgili teknik heyetten alınacak rapor sonrası hamle yapacak.

GÖZ GÖZ'ÜN YILDIZI

Göztepe'nin Senegalli yıldızı Demba Ba, geçirdiği uzun sakatlık döneminin ardından devre arasında Çin ekibi Shanghai Shenhua ekibinden İzmir'e gelmişti. Göztepe'ye gelmeden önce son 1.5 yılda sadece 2 maç oynayan golcü oyuncu Göztepe'de kendisini yeniden kanıtladı. Türkiye'de daha önce Beşiktaş'ta da forma giyen Demba Ba, Hoffenheim, West Ham, Newcastle United ve Chelsea gibi ekiplerde de forma giydi.

TAMER TUNA'NIN DA MUKAVELESİ BİTİYOR

Göztepe, sözleşmesi sona erecek olan 7 as oyuncunun yanı sıra teknik direktör Tamer Tuna ile de masaya oturacak.

Başkan Mehmet Sepil, Süper Lig'de ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan genç çalıştırıcı Tuna ile 1 yıllık sözleşme yapmıştı.

Göztepe'ye 24 haftada 36 puan kazandıran ve başarılı performansıyla takdir toplayan Tuna ile önümüzdeki sezon da devam etmek isteyen Başkan Sepil, genç teknik patronla önümüzdeki günlerde bir araya gelecek.

GÜNDEM YİNE NİZİC

Süper Lig'de kümede kalmayı garantileyen, kendisine yeni hedef olarak Avrupa Kupaları'nı koyan Göztepe önümüzdeki sezon için kolları erken sıvadı. Yönetim aldığı rapor doğrultusunda çalışmalarına hız verirken, öncelikli mevkii olarak savunmayı belirledi.

DEFANSA ÇARE ARANIYOR

Göz Göz sezon başından bu yana en sıkıntılı bölge olarak dikkat çeken defans hattı için çalışmalara erken başladı.

Yönetimin ilk hedefi sezon başından bu yana transferi için çok uğraştığı Hırvat stoper Zoran Nizic oldu.

Split'te forma giyen başarılı stoperin transferini bu kez sonlandırmak isteyen yönetim Hırvatlar'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Sezon başında kadro yapılanmasında Nizic ismi gündeme gelmiş uzun süre yapılan görüşmeler sonrasında yönetim, Hajduk'lu yöneticilerin 2 milyon euroluk bonservis bedeli sonrası transferi askıya almak zorunda kalmıştı.

GENÇ GÖKTUĞ'UN RÜYASI GÖZTEPE

Göztepe'den sezon başında kiralık olarak Manisaspor'a transfer olan genç kaleci Göktuğ Bakırbaş çarpıcı açıklamalar yaptı. Manisa formasıyla Denizli'ye bir de gol atan ve performansıyla beğeni toplayan Göktuğ, G.Saray'ın kendisini takip ettiği haberleriyle ilgili konuştu. Göktuğ, "Önümüzdeki sezon daha güçlü bir şekilde Göztepe'ye dönmek istiyorum. Benim hedefim Göztepe'nin efsanesi olmak. G.Saray'dan bana gelen bir şey yok ama ben taraftarı olduğum takımda oynamak istiyorum" diyerek sarı-kırmızılı kulübe mesaj gönderdi.
Konular Spor Haberleri