Göztepe'de mutlu son

Nefes kesen tarihi maçta Alpaslan'ın golüne Ankaragücü Pazdan ile karşılık verdi. Kabus dolu dakikalarda bitime 6 dakika kala kazanılan penaltıyı Deniz gole çevirince İzmir temsilcisi Süper Lig'e 'devam' dedi.

Göztepe'de mutlu son
Yeni Asır Gazetesi'nden Ogün Özdemir'in haberine göre Spor Toto Süper Lig'de sezonun final maçında Ankaragücü'nü ağırlayan Göztepe, Başkent ekibini 2-1 yenerek ligde kalışını ilan etti. Maça Göztepe oldukça etkili başladı. Karşılaşmanın 3. dakikasında Halil'in pasında Serdar'ın şutunda top az farkla auta çıktı. 6'da Berkan'ın uzun topunda Halil boş pozisyonda istediği vuruşu yapamayınca kaleci Korcan topa sahip oldu. 14'te Göztepe tribünlerini ayağa kaldıran gol geldi. Bu dakikada kazanılan korneri kullanan Serdar'ın ortasında Alpaslan müthiş kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0. 22'de Canteros'un sağdan ortasında arka direkte İlhan'ın kafa vuruşunda kaleci Beto topa sahip oldu. 40'da Serdar'ın köşe vuruşunda ceza alanı içinde Titi'nin kafa vuruşunda top kaleci Korcan'da kaldı. İlk yarı Göztepe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 50. dakikada Canteros'un soldan ortasında kale önünde Orgill'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti. 70'te Orgill ceza alanına çalımlarla girdi. Sert şutunda Beto mükemmel bir refleksle gole izin vermedi.

PAZDAN ŞOKE ETTİ

74'te kullanılan kornerde Pazdan kafa vuruşuyla beraberliği sağladı: 1-1. 80'de Borges'in kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topa elle müdahale etti. Hakem Cüneyt Çakır VAR sisteminin uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını işaret etti. 83'te Deniz Kadah Göztepe'yi yeniden galibiyete taşıyan golü atarken maçın da skorunu ilan etti: 2-1.

TUNA VE KAPTAN TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Maçın 85. dakikasında bir pozisyon sırasında Deniz Kadah ile Ankaragücü'nün teknik direktörü Mustafa Kaplan arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna tartıştı. Cüneyt Çakır duruma müdahale etti. 

GOLLER ALPASLAN VE DENİZ'DEN

Erzurumspor'dan Kayseri'de, Bursaspor'un ise Malatya'da 1-0 önde olduğu stresli dakikalarda Göztepeli Alpaslan attığı golle takımına hayat verdi. Ankaragücü'nün bitime 15 dakika golüyle sarsılan Göz- Göz 84'te penaltı kazandı. Bir önceki Bursa maçında penaltı kaçıran Deniz Kadah yine topun başına geçti ve topu filelere göndererek tarihi gole imza attı.

​GÖZLER MAÇTA KULAKLAR KAYSERİ VE MALATYA'DA

Son yılların en heyecanlı ve gergin geçen maçında Göztepe Ankaragücü karşısında ligde kalma mücadelesi verirken taraftarlar oldukça heyecanlı dakikalar yaşadı. Bir taraftan takımlarına kazanması için olağanüstü bir destek veren Göztepeliler diğer taraftan da telefonlarla diğer maçların sonuçlarını öğrenmek için büyük çaba sarfetti. Bursaspor'un Malatya'da, Erzurumspor'un ise Kayseri'de maçı kazandığı haberi maçı da daha stresli bir hale getirdi.

ALPASLAN VE HALİL 11'DE REİS VE YASİN YEDEKTE

Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna Bursaspor ile golsüz berabere kalan takımında değişiklik yapmadı. Tuna Reis'in kart cezası nedeniyle o maçta mecburen görev verdiği Alpaslan'ı dünkü maçta da ideal kadroda oynattı. Sakatlıktan çıkan Yasin yedek beklerken Tuna maça Halil ile başladı.

SCARİONE ESKİ TAKIMINA KARŞI KADER MAÇINA ÇIKTI

Ankaragücü'nde teknik direktör Mustafa Kaplan cezalı olan Kulusic ile Tyler Boyd'un yerine Alihan Kubalas ve Oscar Scarione'ye görev verdi. Ara transferde Göztepe'den Başkent ekibine transfer olan Scarione kader maçında eski takımına rakip oldu.