Göztepe'den Lucescu atağı!

Süper Lig’in yeni ekibi Göztepe’nin kurmayları Zenit ile yollarını ayıran Lucescu’ya, “Bizimle çalışmak ister misin?” diye teklifte bulundu.

Göztepe'den Lucescu atağı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Yılmaz Vural ile yollarını ayırdıktan sonra ilk olarak Romanya Milli Takımı'nı çalıştıran Daum'a teklif yapan Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe'de yönetim rotayı Zenit'te görevine son verilen Mircea Lucescu'ya çevirdi. Kurmayların Shakhtar Donetsk ve Zenit'te çalıştığı dönemlerde sık sık G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un gündemine giren Rumen teknik adama, "Süper Lig'e bizimle dönmeye ne dersin?.." sorusunu sorduğu bildirildi. Lucescu'nun Göztepe'den gelen bu teklife olumlu veya olumsuz bir cevap vermediği ama teklif için "düşüneceğim" dediği bildirildi. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan da Göztepe'nin Süper Lig'e çıktığı dönemde Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'e, "Size en çok Mircea Lucescu yakışır" diyerek öneride bulunmuştu. Bu arada kulübe yakın çevreler, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink'in gündemde olduğunu dile getirdiler.

MİLLİ TAKIM'I BIRAKIYOR MU?

Geçen yıl Romanya Milli Takımı'nın başına geçen ancak Dünya Kupası Elemeleri'nde çok kötü bir performans sergileyince Rumen basının hedefi olan Daum'un görevi bırakacağı iddia edildi. Rumen gazeteler Polonya ile oynanan ve 3-1 kaybedilen 2018 Dünya Kupası Grup eleme maçı sonrasında federasyonun 63 yaşındaki Alman teknik adamla yolları ayırma kararı aldığını yazdı. Bu haberler Alman teknik adamın Süper Lig'e çıkan Göztepe'nin başına geçeceği iddialarını güçlendirdi.

"UZUN SÜRELİ PROJE TAKIMI İSTİYORUM"

Osmanlıspor ile yollarını ayıran teknik adam Hamza Hamzaoğlu hakkında çıkan "Göztepe ile anlaştı" iddialarına açıklık getirdi. Göztepe'den kimseyle görüşmediğini söyleyen Hamzaoğlu, "Göztepe'den beni arayan hiç kimse olmadı. Belki kulüp içinde benim ismim konuşulduğu için üzerimde duruluyordur ama bana bir teklif gelmedi" dedi. Göztepe'yi düşünür müsünüz? sorusu üzerine Hamzaoğlu, "Bilemiyorum, gelecek teklifin niteliğine bağlı. Ben kısa süreli bir şey de düşünmüyorum açıkçası. Uzun süreli hedefi olan, proje takımı düşünüyorum.
Başarı için istikrar lazım"
ifadelerini kullandı.

GÖZTEPE'Yİ SELAMLAMIŞTI

Göztepe'nin Süper Lig'de mücadele ettiği 2001-2002 sezonunda İzmir Atatürk Stadı'nda UEFA Kupası şampiyonu olan Galatasaray'ı ağırladığı ve 2-0 kazandığı maçta Lucescu tribünleri tamamen dolduran Göz-Göz'lü taraftarları Galatasaraylı sanıp tribünleri selamlamış ve bu olay uzun süre gündem olmuştu. Mircea Lucescu, karşılaşmanın sonundaki açıklamasında, "Göztepe karşısında azınlığa düşeceğimizi sanmıyordum" demişti.

ÜZÜLMEZ BEKLEMEDE

Adı Şenol Güneş'in yardımcılığı için geçen teknik direktör İbrahim Üzülmez'in Göztepe'den gelen kararı beklediği öğrenildi. Tamer Tuna'nın ayrılmasının ardından yardımcı antrenör arayışındaki Beşiktaş'ta gündeme gelen İbrahim Üzülmez, Şenol Güneş'i ziyaretinin yanlış değerlendirildiğini belirterek, "Ben Şenol hocamı başarısından dolayı tebrik etmek için ziyaretine gittim. Her zaman görüşürüm, bilgilerinden, tecrübelerinden faydalanırım. Medyada çıkan yardımcı antrenör konusu gündeme dahi gelmedi" dedi. Göztepe'nin ön görüşme yaptığı Üzülmez'in Göztepe'nin kararını beklediği öğrenildi.

GÖZTEPE DEĞİRMENİ

Göztepe'nin Başkanı Mehmet Sepil, görevde olduğu 3 senede 6. teknik direktörüyle yollarını ayırdı. Altınbaş Holding'ten kulübü 4 Haziran 2014'te devralan Sepil yola ilk olarak Suat Kaya ile çıktı. O dönem 2. Lig'de yer alan sarı-kırmızılılar Kaya'yı gönderip takımı Metin Diyadin'e emanet etti. O sezon 2. Lig'de şampiyon olan Göztepe, 2015-16 sezonunda TFF 1. Lig'de Diyadin yönetiminde başlasa da ligin 2.yarısında Diyadin ile yollarını ayıradı ve Önder Özen'le anlaştı. Ancak başarısız sonuçlar alan Özen de Göztepe'de kalamadı görevi Mehmet Aurelio'ya devretti. Aurelio ile ligi tamamlayan Göztepe, geride bıraktığımız sezonda ise Okan Buruk'la sözleşme imzaladı ama Buruk'ta bitime 9 maç kala görevden ayrıldı. Buruk'un yerine göreve başlayan Yılmaz Vural ise 12 maçta 7 galibiyetle Göztepe'yi Süper Lig'e çıkartsa da görevde kalmayı çok istese de ayrılmak zorunda kaldı.
Konular Spor Haberleri