Göztepe'den süper adım

TFF 1. Lig’de sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan sarı-kırmızılılar, iç sahada aldığı sonuçlarla ilk yarıyı lider bitirmeyi başardı.

Göztepe'den süper adım
Yeni Asır'da yer alan habere göre Göztepe, 2015-2016 sezonunda yaşadığı hayal kırıklığının ardından 2016-2017'ye umutlu başladı. Başkan Mehmet Sepil, ilk iş olarak takımın başına genç teknik direktör Okan Buruk'u getirirken hedefi ise Süper Lig olarak belirledi.

Buruk, önderliğinde 15 yeni transfer yapılırken Göztepe tepeden tırnağa yepyeni bir görünüme kavuştu. Ligin ilk maçında G.Antep BŞB deplasmanından 1 puanla dönen Göz-Göz, İzmir'de Altınordu'yu 3-2 yenerek ilk galibiyetini aldı. Ancak 3. haftada Balıkesir deplasmanından alınan yenilgi moralleri bozsa da sarı-kırmızılılar iki hafta sonra Manisa deplasmanından 3-0'lık galibiyetle dönerek ilk kez 1. Lig'de liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

Ancak 6. hafta iç sahada alınan Elazığ beraberliği Göz-Göz'ü koltuktan etse de, sarı-kırmızılılar hiç umutsuzluğa kapılmadı. İç sahada 6 maçını da kazanarak ilk yarıyı namağlup unvanıyla bitiren Göztepe, gurbette tam 13 puan kaybetse de 15. hafta Mersin galibiyetiyle yeniden zirveye tutundu. Göztepe, ilk yarının son maçında Samsun'u da dışarıda yenerek ilk yarıyı lider tamamlayarak Süper Lig'e dev bir adım attı.

BURUK "ZİRVEYİ BIRAKMAYIZ"

Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, Göztepe'nin sezon sonunda mutlu sona ulaşacağını ifade etti. Buruk, "İkinci devrenin ilk maçında oynayacağımız Denizli maçından alacağımız 3 puanla 2 puan ortalamasını yakalayacağız. İlk yarıyı hedeflediğimiz noktada bitirdik. Devre arasında yapacağımız takviyelerle daha da güçleneceğiz. Yönetim, camia, taraftar, teknik heyet ve futbolcular bütünleşince başarıyı yakaladık. İzmir'e şampiyonluğu getireceğiz" dedi.
Konular Spor Haberleri