Göztepe'nin kaçırdığı fırsat!

Spor Toto Süper Lig'de İzmir'de ağırladığı Alanyaspor'la uzatmalarda yediği golle 3-3 berabere kalan Göztepe zirve yolunda büyük bir avantaj kaçırdı.

Göztepe'nin kaçırdığı fırsat!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre güney ekibi karşısında 1-0 öne geçtikten sonra rakibin skora denge getirmesine rağmen üst üste attığı gollerle 3-1'lik skoru yakalayan Göztepe, 5 dakikalık bölümde kalesinde gördüğü iki golle 1 puana razı oldu. 9. hafta sonunda puanını 17'ye çıkaran Göz-Göz, zirve ve Avrupa arenası için de büyük bir fırsatı tepmiş oldu.

İlk 6 içinde yer alan takımlardan lider Galatasaray ile Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Başakşehir'in birbirleriyle oynayacak olmaları, Göztepe'nin Alanya'dan çıkaracağı 3 puanın önemini de artırıyordu. Özellikle uzatma dakikalarında Fernandes'in attığı gol sonrası sarı-kırmızılı futbolcular büyük bir yıkım yaşarken, maçın bitiş düdüğü ile birlikte hüzün hakimdi. Stadı dolduran sarı-kırmızılılar futbolcuları alkışlarla uğurlarken, Göztepe oynadığı futbolla yine Türkiye'nin gündemine oturmayı başardı.

Biri bu adamı durdursun!

Göztepe'nin Süper Lig'deki en önemli silahlarından biri olan Adis Jahovic tutulmuyor. Sarı-kırmızılı ekibin Makedon yıldızı, Alanyaspor ağlarını da boş geçmedi ve Güney ekibine 2 gol birden attı. 8. haftada deplasmanda oynanan Antalyaspor maçında ağları 2 kez sarsan Jahovic, önceki gün de duble yaparak sarı-kırmızılı tribünlere bayram yaşattı. Gol krallığı yarışında 9 gollü Gomis'i geçerek 11 gole ulaşan Jahovic, rakiplerine de önemli bir fark atarak gözdağı verdi. Son 7 maçı boş geçmeyen ve hepsinde fileleri havalandıran Jahovic'i, Trabzon, Osmanlı, G.Birliği, Sivasspor, Başakşehir, Antalya'dan sonra Alanyaspor savunması da durdurumadı. Göztepe ile sözleşmesi sona erecek olan Jahovic'e 2 yıllık sözleşme önerecek olan kulüp yönetimi, hafta içinde Makedon yıldız ile masaya oturmayı planlıyor. Jahovic'e Beşiktaş'ın yanı sıra Rusya'nın ünlü ekibi CSKA Moskova da talip olmuştu.

Attıkça yiyor

Süper Lig'de Alanyaspor karşısında galibiyeti koruyamayan Göztepe kalesinde 9 haftada 15 gol görürken bunların 9'unu önde olduğu dakikalarda yedi. Ligin ilk haftasında 2-1 üstün olduğu F.Bahçe maçında 64. dakikasında Skrtel'in golüne engel olamayan Göztepe, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Galip geldiği G.Birliği maçında 2, Sivasspor ve Antalyaspor maçlarında ise kalesinde birer gol gören Göztepe, dünkü Alanyaspor maçında yine önde olduğu bölümlerde 3 kez rakibinin skor üretmesine mani olamadı.

Ligin en çok gol atan ekibi

Süper Lig'de 9. haftada Alanyaspor ağlarına da 3 gol birden bırakan Göztepe, puan sıralamasının yanı sıra gol üretkenliği bakımından da zirveyi zorluyor. Sarı-kırmızılılar, 9. hafta itibariyle 20 gole ulaşmayı başardı. Maç başına 2.22'lik bir gol ortalaması yakalayan Göz- Göz, bugün Fenerbahçe ile karşılaşacak olan bir maçı eksik olan lider Galatasaray ile aynı gol sayısına ulaştı. 11 gollü Adis'in yanı sıra, takımın 2. golünü kaydeden Castro da 2 gole ulaşırken, Tayfur'un 3, Scarione'nin 2, Ghilas ve Ömer'in de 1'er golü bulunuyor. Göz-Göz, puan tablosundaki yeri, Adis'in gol krallığında zirveye oturmasının yanı sıra, en çok gol atan takımlar sıralamasında da liderliğe oynuyor.
Konular Spor Haberleri