Göztepe'nin kalesi 'Beton Beto'ya emanet!

Geçen sezon Trabzon maçlarında yaptığı 15 yüzde yüzlük gol kurtarışlarıyla Karadeniz ekibine şok yaşatan Beto son maçta da bir penaltı kurtarıp 6 golü engelleyerek galibiyetin mimarı oldu.

Göztepe'nin kalesi 'Beton Beto'ya emanet!
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Göztepe'nin Portekizli file bekçisi Beto Pimparel, Trabzon'un belalısı oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin iki sezondur kalesini koruyan Beto, ilk yarıda Burak'ın kullandığı penaltıyı kurtararak Göztepe'nin galibiyetinde önemli rol oynarken, Trabzon'u da bir kez daha yıktı.

GEÇEN SEZON REKOR KIRMIŞTI

Geçen sezon Göztepe'nin İzmir'de 3-2 kazanıp Trabzon'da 0-0 berabere kaldığı maçlarda yaptığı 15 gol kurtarışıyla Karadeniz ekibine kabus yaşatan Portekizli file bekçisi gol kurtarma rekoru kırmıştı. Son maçta da yaptığı yüzde yüzlük gol kurtarışlarıyla Göztepe'yi ateşleyen Beto bordo-mavili ekibi yıkan oyuncuların başında geldi. Beto, ayrıca Süper Lig'de en çok penaltı kurtaran file bekçisi oldu. Geçen sezondan bu yana rakiplerin kazandığı 8 penaltının 5'ini kurtaran Portekizli eldiven yüzde 62.5'lik bir başarı oranı yakalayarak inanılmazı başardı.

Göztepe Beto'nun kurtarışlarıyla üç Trabzon maçından 7 puan alırken Karadeniz ekibine karşı yenilmezliğini üç maça çıkardı.

PENALTISAVAR

Geçen sezon Kayserispor karşısında Deniz Türüç ve Güray Vural'ın, Kardemir Karabükspor maçında Mustapha Yatabere'nin, Akhisarspor karşılaşmasında da Yevgen Seleznov'un penaltı atışlarında gole izin vermeyen Beto, dün de Trabzonspor karşısında Burak Yılmaz'ın vuruşunu kurtardı. Portekizli kaleci, Süper Lig kariyerindeki 8 penaltıdan 5'ini kurtarma başarısını gösterdi.

SÜPER BİR KARİYER

Futbola Sporting Lizbon'da başlayan Beto daha sonra Chaves, Marco, Leixoes takımlarında oynadı. 2009/10 sezonunda Porto'ya transfer olan Beto burada ilk UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kazandı. 2 sezon süren Porto kariyerinde Portekiz Kupası ve Lig şampiyonluğu sevinçleri de yaşayan Beto 2011/12 sezonunda ise Romanya'da Cluj'da şampiyonluk kupası kaldırdı.

Sevilla ile 2013/14 ve 2014/15 sezonlarında UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran Beto kariyerinde 3 kez bu sevinci yaşadı.

BETO BURAK'I NEDEN KUTLADI?

Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile Göztepeli Beto arasında maç sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Bu sezon ilk kez ilk 11'de mücadeleye başlayan Burak Yılmaz 43. dakikada penaltı kaçırdı. Burak büyük üzüntü yaşarken Beto bir başka pozisyonda golcüyü teselli etti. İkinci yarıda Burak'ın attığı ofsayt kokan golden sonra ise Portekizli kaleci Burak'a "Gol değildi" şeklinde tepki gösterdi.

Maçın uzatma dakikalarında Burak'ın elle taşıyıp Rodallega'nın ağlara gönderdiği gol sonrasında ise Burak hakeme, "Elime çarptı" dedi.

Hakem Göçek, VAR kararıyla golü iptal edince Beto, Burak'ın yanına gidip tecrübeli oyuncuyu davranışından dolayı kutladı.
Konular Spor Haberleri