Göztepe'ye Çinli rakip!

Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Adis Jahovic’e Çin ekibi Beijing Renhe, Liaoning Whowin ve Dalian Yifang’in talip oldukları öğrenildi.

Göztepe'ye Çinli rakip!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Beşiktaş maçında cezalı olduğu için oynayamayınca krallık yarışında Başakşehir'e attığı golle gol sayısını 12'ye yükselten Galatasaraylı Gomis'in ardından 11 golle zirvede 2. sırada yer alan Göztepeli Adis Jahovic'e teklif yağıyor. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Makedon yıldıza CSKA Moskova, Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından üç Çin ekibinin de talip olduğu öğrenildi. Başkan Mehmet Sepil'in "Sözleşmesini uzatacağız" dediği 30 yaşındaki golcünün talipleri artarken sarı-kırmızılılar biran önce anlaşma sağlamak için harekete geçti.

Çin ekipleri Beijing Renhe, Liaoning Whowin ve Dalian Yifang'in Göztepe'nin en golcü ismi için girişimlere başladıkları öğrenildi. Yıllık 1,5 milyon Euro civarında tekliflerin masada olduğu belirtilirken Adis Jahovic'in ise menajerine "Benim için öncelik Göztepe" mesajını ilettiği öğrenildi.

JAHOVİC ATTI GÖZ-GÖZ UÇTU

göztepe'nin Makedon golcüsü Jahovic ,bu sezon attığı 11 golle takımını zirveye taşırken, 4 maçta attığı 9 golle de takımına tek başına 10 puan kazandırdı.

AKİGO'YA ÇİFT FORVET

Mağlup olduğu Kayserispor maçından sonra ilk kez Bursaspor mücadelesini golsüz geçen Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna'nın cumartesi günü saat 16.00'da oynanacak Akhisarspor maçında hücuma dönük bir oyun planladığı öğrenildi. Cezası biten Adis Jahovic'i bu maçta yine ilk 11'de değerlendirecek olan Tuna'nın takımın diğer golcüleri Ghilas ve Ömer Şişmanoğlu'na "hazır olun" mesajı verdiği açıklandı. Tuna'nın maça Ghilas ile başlamayı düşündüğü de iddia edildi.

HEM CENTİLMEN HEM DE PANTER

Göztepe'nin sezon başında Sporting Lisbon'dan transfer ettiği Portekiz Milli Takım kalecisi Beto hem başarılı kurtarışlarıyla, hem de centilmenliğiyle ön plana çıktı. Futbolculuk kariyerinde Casa Pia, Chaves, Marco, Leixoes (4 sezon), Porto (2 sezon), CFR Cluj, Sporting Braga, Sevilla (4 sezon) ve Sporting Lisbon (4 sezon) görev yapan başarılı kaleci kariyerinde 232 maça çıkarken hiç kırmızı kartla cezalandırılmadı. Porto ile bir Portekiz Ligi, Portekiz Kupası ve UEFA Avrupa Ligi, Sevilla ile iki kez UEFA Avrupa Ligi, CFR Cluj ile Romanya 1. Lig şampiyonluğu yaşayan başarılı file bekçisi bu süreçte sadece 18 sarı kartla cezalandırıldı. Göztepe'de bu sezon 11 maça çıkan dünyaca ünlü yıldız Fenerbahçe maçında Yaşar Kemal Uğurlu sarı kartla cezalandırılmıştı.

REKORA KOŞUYOR

Futbol tarihinde kariyerinde hiç kırmızı kart görmemiş çok önemli yıldızlar var. Futbolun efsanelerinden Gary Lineker, Xavi Hernandez, Damien Duff, Ryan Giggs, Raul Gonzalez, Philipp Lahm, Alessandro Del Piero, Shay Given, Edwin Van Der Sar, Michel Platini bunlardan bazıları. Ülkemizde de Trabzonspor'da görev yapan Rıza Çalımbay ile Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş futbolculuk yaşantısında hiç kırmızı kart görmeyen isimler olarak tarihe geçtiler.

'MASUM CANLAR'A GÖZTEPE'DEN JEST

İzmir'in Süper Lig'deki tek temsilcisi Göztepe, Beşiktaş maçındaki olaylar nedeniyle Bornova Stadı'nda oynanacak Akhisarspor maçına giremeyecek taraftarlarının cezalı koltuklarından elde edilecek geliri sahipsiz hayvanlara bağışlayacak.

Kombine kart sahibi cezalı 700 koltuktan aktarımı yapılmayacak biletlerin satışından elde edilecek gelir, Bornova Belediyesi Hayvan Barınağı'na bağışlanacak.

SATIN ALMAYIN SAHİPLENİN

Ya pılacak bağış, barınağın ameliyat malzemesi, ilaç, aşı ve yaş mama gibi temel ihtiyaçları için kullanılacak. Göztepe yönetimi bu kararı, taraftarlarının cezalı olması nedeniyle elde edilecek esktra geliri kasasına sokmanın etik olmadığını düşünerek aldı. Cezalı olan Kuzey Kale Arkası Tribünü B,C,D, Maraton Tribünü B, C, D ve Numaralı Tribün B, C bloklarından devredilecek biletler, çıkar çıkmaz tükendi.

GÖZ-GÖZ'E PRES EMRİ

Süper Lig'de son 4 maçtan sadece 2 puan çıkarıp zirve yolunda yara alan Göztepe, Akhisarspor ile oynayacağı derbi maça iddialı hazırlanıyor. Teknik direktör Tamer Tuna, Akhisarspor maçıyla birlikte tekrar çıkışa geçmek istediklerini ifade ederek, "Rakibimiz, hızlı atakları çok iyi yapabilen bir takım. Bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz, zaafları var onları kullanacağız" dedi. Futbolcularına idmanda pres yapmaları konusunda sık sık uyaran genç teknik adam, Akhisar'ı mağlup ederek galibiyet hasretine son vermek istediklerini söyledi. Tuna, "Bursa karşısında iyi oynadık. Akhisar maçında da bu oyunun daha da üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Gol kaçabilir. Taraftarımızın önünde daha fazla gol bulmak istiyoruz.

Kaybetmekten korkarak oynayacak bir takım değiliz. Kötü maçlar oynadık tabii ki ama Göztepe'nin enerjisi ve coşkusuyla futbolumuzu bütünleştirerek maçlar oynadık. Akhisar maçıyla tekrar bir başlangıç yapacağız"
diye konuştu.

"HIZLI ATAKLARI KESMELİYİZ"

Akhisarspor hızlı atakları çok iyi yapabilen bir takım olduğunu söyleyen Tuna, "Kendi bölgelerinden kazandıkları toplarla hızlı hücum yapabiliyorlar. Bursaspor maçında çok iyi oynadık. Akhisar maçı da zevkli geçecek" ifadelerini kulladı.

SCARİONE AKHİSAR MAÇINDA SAHADA

Göztepe'nin Beşiktaş maçı öncesinde sakatlandığı için son anda kadrodan çıkardığı, ağrılarının devam etmesi nedeniyle Bursasspor maçında riske etmediği Scarione'nin Akhisarspor maçında sahada olacağı öğrenildi. Teknik direktör Tamer Tuna'nın sakatlığı süren Peybernes'in yerine yine Kosanovic'i görevlendireceği, sakatlıktan çıkan Sabri'nin de Tanju'nun yerine görev alacağı bildirildi.

Göztepe'de iki maçtır 11'de görev yapan Halil'in ise yedek soyunması bekleniyor.
Konular Spor Haberleri