Greyfurt zayıflatır mı?

Besinlerin direkt yağ yakıcı etkisi var mıdır?..

Greyfurt zayıflatır mı?
Akşam Gazetesi'nden Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Yıllardır yağ yaktırır, kilo verdirir ümidiyle greyfurt suyu içip durduk. Sabah aç karnına bardak bardak greyfurt suyu içmekten mide problemleri yaşayanımızın sayısı da azımsanmayacak kadar.

Oysa, hiç bir besinin direkt yağ yakıcı etkisi yok. Harcadığınız enerjiyi yükseltip, aldığınız enerjiyi kontrol altına alıp, sağlıklı yiyecekler tüketerek fazla yağlarınızı yakabilirsiniz. Greyfurtu bütün olarak tok karnına yerseniz; sağlığınızı koruyan ve geliştiren ve kilo vermeye yardımcı olan birçok etkisinden faydalanmış olursunuz. Greyfurt içinde bulunan besin elementleriyle metabolizmanızın sağlıklı çalışmasına yön verir, sağlığınızı korur ve geliştirir. Zayıflama diyetlerinde kilo vermenize katkıda bulunur. Greyfurtun kalori değeri, enerjisi diğer meyvelere kıyasla düşük, su oranı yüksek.

Meme kanserinden korur

Bağışıklık sistemini güçlendirir. içeriğinde bulunan zengin C vitamini immüm cevabı artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kansızlığı önler; demir emilimini kolaylaştırır, kansızlığı önler.

Kansere karşı koruyucu etki gösterir. Kanserojenik nitrozaminlerin oluşumunu engeller. Greyfurtun özellikle beyaz kısmında bulunan biyoflavonoid, kansere karşı koruyucudur, antioksidan rol oynar. Prostat ve meme kanserinde koruyucudur.

Hücre yenilenmesini hızlandırır. Yara iyileşmesini hızlandırır.

Kolesterolü düşürücü ve düzenleyici etki gösterir. Greyfurta  kırmızı rengi veren pigment laykopen doğadaki en güçlü antioksidanlardan biridir. Kalp damar hastalığına karşı  koruyucu etki gösterir. İçeriğinde bulunan pektin, kolesterolü ve safra asitlerini bağlar, kolesterolün emilimini azaltır, safra taşı oluşumunu engeller.  

Her gün 1 adet greyfurt tüketin

Kasları güçlendirici etki gösterir İçeriğinde bulunan  B1 vitamini, karbonhidrat metabolizmasında görevlidir. B1 vitamini greyfurtun içinde bulunan niasin ile birlikte; karbonhidrat, protein, yağ metabolizmasında görevli olan enerji metabolizmasını düzenleyen birçok enzimin yapısında bulunur.

Sindirim sisteminin düzenli ve etkin çalışmasını sağlar. Greyfurtta bulunan posa çeşidi pektin kıvam oluşturur, su ve iyon bağlar pelteleştirir ve bağırsağın çalışmasını yönlendirir.

Şeker hastalığına karşı etkilidir. içeriğinde bulunan lif; pektin şekerin emilimini geciktirdiği için şeker hastalarının kan şekerini dengelemelerinde pozitif etki gösterir.

Karaciğeri korur; Greyfurt karaciğerde yağ depolanmasını önleyen inositol açısından iyi bir kaynaktır. İnositol saç sağlığını da korur. Kan kolesterol düzeyini olumlu etkiler. Fazla kilonun karaciğeri yağlandırdığını düşünürsek, düzenli greyfurt tüketimi karaciğeri korur. Tok karnına ve öğün üzerine greyfurt yerseniz maksimum fayda sağlamış olursunuz.

Nil Şahin Gürhan / Akşam Gazetesi