Gül Gölge'nin Emirgan'daki muhteşem evi

Gül Gölge ve eşi Murat Saygı, oğulları Ali ve Emir’le yaşadıkları Emirgan sırtlarındaki bu eve 1.5 yıl önce taşınmış.

Gül Gölge'nin Emirgan'daki muhteşem evi

Emirgan’daki evinin kapısını çaldığımız Gül Gölge’nin sımsıcak karşılamasıyla içeri buyur ediliyoruz. Hiç makyajsız yüzü, arkadan toplanmış kısa saçları ve 1.80’lik boyuyla sade bir görüntüsü var. Üzerinde çok şık duran fuşya kazağı ve altında jean şortuyla podyumdan fırlamış bir mankenden farksız. Kanal D’de bir dönem ‘Canlı Canlı’ adlı bir magazin programı hazırlayıp sunan Gölge’yi, rol aldığı ‘Çiçek Taksi’, ‘Yapayalnız ve Köpek’ adlı dizi ve filmlerden de atırlayabilirsiniz.

Kamera önü için kapıyı açık bırakıyor İki oğlunun doğumundan sonra şov dünyasından elini eteğini çekmişti. Oğulları Ali (3.5) ve Emir’in (2.5) ilk büyüme çağlarında yanlarında olmayı tercih etmiş Gölge. “Eğer uygun bir projeyle karşılaşırsam her an yine dönebilirim” diyerek de kamera önü için kapıyı aralık bıraktığının sinyallerini veriyor.

Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamladıktan sonra İstanbul’a gelmiş ve Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde film ve televizyon programcılığı üzerine eğitim almış. “Elimde kamerayla okul koridorlarında az dolanmadım. Kamera arkası bana her zaman daha heyecan vermiştir. Ama kariyerime kamera önünden başladım o ayrı” diye keyifle anlatıyor. Çift, bu eve 1.5 sene önce Kemer Country’deki müstakil bir villadan taşınmış. “Evi bulmam çok zaman aldı. Tam umudu kestiğim bir anda emlakçı karşıma burayı çıkardı. İçinin ferahlığı ve manzarası beni ilk anda büyülemişti” diye anlatıyor.

“Eşim de ben de Kemer Country’de severek oturmuştuk. Ama çocuklarımızın okul düzenlerini oturtmak için şehre yakın ve hayatımızı daha kolaylaştıran böyle bir karar almanın da zamanı gelmişti artık” diye devam ediyor anlatmaya.

Atlı aksesuarlara meraklı Sohbete başlarken, iç dekorasyonda ona yardımcı olan Dali Tasarım’dan iç mimar Esra Kazmirci de bize katılıyor. Üç kattan oluşan 400 m2’lik evin girişinde antre, mutfak, misafir tuvaleti, ara katında klasik tarzda döşenmiş gri-yeşil renklerin hakim olduğu bir salon, üst katındaysa içlerinde banyo bulunan üç yatak odası ve modern tarzıyla dikkat çeken çok şık siyah beyaz ağırlıklı bir salon yer alıyor. Dekorasyonun tamamlanmasının iki ay sürdüğünü anlatan iç mimar Kazmirci de bu süreçte ev sahibesiyle çok keyifli ve uyumlu bir çalışma yaptıklarından bahsediyor. “Gül, ne istediğini iyi bilen, estetik zevki çok yüksek biri. Ortak bir arkadaşımız sayesinde tanışmıştık” diye anlatıyor. “Evimizin her köşesiyle yaşayan bir ev olduğunu düşünüyorum. Beni tanıyanlar evin seni yansıtıyor dediklerinde çok hoşuma gidiyor” diyor Gölge de.

Evin dekorasyonunda Dali Tasarım özel üretim ahşap mobilyalara, Mis En  Demeure, Haaz, Becara,   Diseno, Thanx Co ve Beymen Home mağazalarından alınan şık aksesuarlar eşlik etmiş daha çok. Evin en dikkat çeken aksesuarıysa üst salonda yer alan siyah Moooi at. Çocukluk yıllarından beri at binmeyi çok sevdiğini söyleyen Gölge, iki salonunda da seçimlerinde atlı aksesuarlara çok yer açmış. “Evimizde misafir ağırlamayı çok seviyoruz. Gelenlerin rahat edeceği bizi yansıtan sıcak bir mekan olması önemliydi buranın” diye anlatan Gölge, yılbaşında evinde ışıklandırma sorunu olmasına rağmen yakın arkadaşlarına unutulmaz bir akşam yemeği ziyafeti sunduğundan bahsediyor.

Evdeki karargahı alt salonda Evdeyken vaktini en çok alt salonundaki çalışma masasında geçiriyormuş. “Orası adeta benim karargahım. Çocuklarımı okula yolladıktan sonra sabah kahvesiyle güne orada başlarım” diye anlatıyor. Masasının üzerinde Leica’sıyla çektiği oğullarının fotoğrafları duruyor. “Fotoğraf en sevdiğim hobim. Bu konuda iyi bir gözüm olduğunu da itiraf etmeliyim” diyor ardından. Köpekleri, kedisiyle ev yaşamını çok sevdiğini, bazen bir hafta burnunu bile dışarı çıkarmayı aklından geçirmediğini söylüyor. Burası onun ailesi ve dostlarıyla vaktini geçirmeyi planladığı, tam da hayalini kurduğu kalabalık yaşama uygun şenlikli bir ev olmuş onun için.

Serra AKAR