Gülçin Ergül: "Hayat çok kısa mutlu olalım"

Geçtiğimiz yıla “Bir Tanecik Aşkım” şarkısıyla damga vuran Gülçin Ergül, şimdi de “Bir Tanecik Aşkım Deluxe” isimli albümüyle sevenlerine sürpriz yaptı.

Gülçin Ergül: "Hayat çok kısa mutlu olalım"
Akşam'dan Emine Bıyık'ın röportajı...

2009 yılında Hepsi grubundan ayrılarak solo kariyerinize başladınız. Bir kız grubunun üyesiyken ayrılma kararı vermeniz nasıl oldu?


Yaşadıklarımın birikimiyle uzun vadede verdiğim akılcı bir karardı. Mutsuzdum ve birçok nedenim vardı ayrılmak için. Hayat çok kısa amacımız mutlu olmak değil mi? Ben emek verdiğim bir proje olduğu için olabildiğince uzun sürmesi için elimden geleni yaptım ama ayrılmak en doğru karardı.

Solo çalışmayı siz istediniz ama piyasada tek başına çalışmak korkutmadı mı?

Erken yaşta müzik piyasasında birçok tecrübem olmuştu. Tabii ki tek olmak çok daha fazla sorumluluk ve nitelik gerektiriyor ama ben bunları göze aldım. Sonuçta mutsuz olmaya devam etmek istemiyordum.

Solo çalışmaya başladıktan sonra hayatınızda neler değişti?

Ayrılalı 6 yıl oldu, birçok şey değişti tabii ki ama en belirgin olanı sorumlulukları artık tek başına üstleniyorum.

Peki ya özel hayatınızda değişiklik oldu mu?

Bu soruyu sorarken evlenip ayrıldığımı sanıyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım. Gruptan ayrıldığımda hakkımda gerçeği yansıtmayan haberler yazılıp çizildi. Hâlbuki evlenmiş olsaydım bunu bir başkasına söyletmek yerine kendim söylerdim. Mutlaka benden duyardınız. Şu anda da hayatımda kimse yok. Genelde de zaten yalnız biriyimdir.

ARTIK BERABER DEĞİLİZ

“Bir tanecik aşkım” kim peki?


Çok sevdiğim biri ama artık beraber değiliz.“Bir Tanecik Aşkım” şarkınıza acapella ve İngilizce olmak üzere iki yeni versiyon hazırladınız.

Acapella yapmak nereden geldi aklınıza?

Acapella, müzik terminolojisinde çok sesli bir müzik türüne verilen bir isim. Enstrüman olarak insan sesi kullanılıyor. Ben de şarkının bu versiyonunda sadece vokal olarak değil, basgitar ve davul yani beat box'ını da kendim seslendirmek istedim.

Peki, tek başına albüm çıkarmak için ses yetiyor mu?

Hiçbir zaman sadece sesin yettiğini düşünmedim. Sesi iyi kullanmak için teknik, zekâ, doğaçlama, yaratıcılık, yorum yeteneği gibi birçok nitelik gerekiyor. Ayrıca müzisyenlik, söz yazarlığı, bestekârlık, prodüktörlük, koreograflık, dansçılık gibi nitelikleriniz varsa yeriniz ayrı olur bence. Ben ayrıca bunları da yapabilenlerdenim. Sesiniz olmadığı halde bir şekilde ünlenebilirsiniz ama şarkıcı olamazsınız. Ben ünlü olmak isteyenlerden değilim. Ününü, müziğini devam ettirip paylaşabilmek için kullananlardanım.
Konular Röportaj