Güler Sabancı da yüksek faize önlem istedi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, çift haneli faiz ve enflasyona dikkat çekerek önlem alınması gerektiğini söyledi.

Güler Sabancı da yüksek faize önlem istedi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre finans, enerji, çimento, sigorta ve perakende gibi alanlarda faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü şirketlerinden Sabancı Holding; 2017 yılı faaliyetlerini ve 2018 yılına yönelik hedef ve projelerini kamuoyu ile paylaştı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen’in de katıldığı basın toplantısında grubun, 2017 yılı kombine net satışları yüzde 22 artışla 65 milyar 600 milyon lira, konsolide net karı ise yüzde 31 artışla 3 milyar 481 milyon lira olarak açıklandı.

ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK

Güler Sabancı, dünya ekonomisinin 2017’de son 10 yılın en yüksek büyüme hızına ulaştığını söyledi. Gelişmiş ülkelerde enflasyonun yükselmesi beklenirken para politikalarının kademeli olarak normalleşmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Sabancı, bu yılın başlarından itibaren dünyada büyümeyle ilgili olumlu seyir devam ederken, hisse senedi borsalarında ciddi sayılabilecek bir düşüşün yaşandığını kaydetti. Yüksek faizle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Sabancı, şöyle konuştu: “Geçen sene enflasyonda ve yüksek reel faizde artış gördüğümüz bir yıl oldu. Bu konularda gerekli önlemlerin alınmasını, ekonomik istikrarın sağlanması ve büyümenin, düşük enflasyonda, kalıcı olması bakımından çok önemsiyoruz. Bu konuda Sayın Başbakan'ın enflasyonla mücadele edileceğine vurgu yapan, öncelik veren açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz."

YÜKSEK FAİZ YATIRIMI KISTI

2017’yi yüzde 7 büyümeyle kapattıklarını belirten Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen , 2018’de kırılganlıklar olmadığı takdirde yüzde 5’ i biraz aşabilecek, bir büyüme beklentileri olduğunu söyledi. Göçmen, önlerindeki en büyük engelin yüksek faiz ve yüksek enflasyon olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Tabi burada en fazla dikkat etmemiz gereken, ekonomimizde en fazla kırılganlık yaratan unsur, yüksek enflasyon ve yüksek reel faizler dahil yatırımlara giden kaynakların kısıtlı kalmasıdır. Özellikle yüksek enflasyon Türkiye ekonomisi için çok önemli bir risk oluşturduğundan hükümetimizin de öncelikleri arasında bu riski azaltması ve enflasyonu tekrar tek haneli seviyelere çekmesi beklentisi içerisindeyiz. Ama görünen o ki enflasyon aşağı inse de yılın büyük bir kısmında iki haneli kalmaya devam edecek gibi.”

Güler Sabancı da yüksek faize önlem istedi