Gülizar'ın doğumu da ölümü de ayrı dram

9 ay önce kardeşini kaybeden, kendisi de çatıdan düşerek ölen liseli Gülizar'ın 11 aylıkken annesi tarafından terk edildiği, halasına evlatlık verildiği ortaya çıktı..

Gülizar'ın doğumu da ölümü de ayrı dram

Kahramanmaraş’ta 2 hafta önce çatıdan düşerek ölen liseli Gülizar’ın ölümünün arkasından yürek burkan bir dram çıktı. Genç kızın henüz 11 aylıkken annesi tarafından terk edilince babası tarafından halasına evlatlık verildiği ifade edildi. Yıllarca halasını ’anne’ bilerek yaşayan Gülizar, babasını ziyarete gittiği gün çatıdan düşüp, öldü. Oğlunu 9 ay önce, kızı Gülizar’ı ise iki hafta önce toprağa veren acılı baba, mezar başında ağıt yakarken, hala ise "Seni gelin edecektim, nereye gittin yavrum?" diyerek gözyaşı döküyor.

’SENİ GELİN EDECEKTİM YAVRUM’

Elbistan’da 4 Şubat’ta kardeşi bacada donarak ölen, kendisi ise iki hafta önce çatıdan düşerek ölen 15 yaşındaki Gülizar’ın 11 aylıkken annesi tarafından terk edildiği ve evlatlık olarak halasına verildiği ortaya çıktı. Uzun süre sonra halasının gerçek annesi olmadığını öğrenen Gülizar yıllardır ’anne’ diye bildiği halasıyla Söğütlü beldesinde yaşıyordu. Gülizar’ı evlatlık alan Medine Yılmaz ise kızı gibi sevdiği Gülizar’ın arkasından sürekli gözyaşı döküyor. 5 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle iki gözü kör olan ve bir bacağı kesilen Medine Yılmaz’ın, "Seni gelin edecektim yavrum. Allahım ’Gülizarımın yuva kurduğunu öğrenmeden canımı alma’ diye yalvarıyordum" feryatları yürek burktu.

’HANGİNİZE YANAYIM’

9 ay arayla iki evladını kaybeden baba Ökkeş Kısaca (60) mezar başında "Yavrularım çift mezarda yan yana yatıyorsunuz ama benim acım tek. Bu yüreğim hanginize yansın" diye gözyaşı döktü. Olay günü kızının kendisini ziyarete geldiğini söyleyen baba Kısaca "Çatıda olduğumu öğrenince yanıma çıkıp boynuma sarıldı, yanaklarımdan öptü. ’Kızım sen in aşağı ben geliyorum’ dedim ama ’Olmaz sana yardım edeceğim’ dedi. Bir anda dengesini kaybetti ve gözümün önünde ’baba kurtar’ diye bağırarak düştü" dedi.

SIRBERK ARSLAN /SABAH İNTERNET SİTESİ