Gülnara Kerimova'dan haber var!

Özbekistan'da geçtiğimiz aylarda zehirlenerek öldürüldüğü öne sürülen Gülnara Kerimova'dan yeni haber var.

Gülnara Kerimova'dan haber var!
Hürriyet'te yer alan habere göre Özbekistan'ın eylül ayında ölen Devlet Başkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova’nın (44) geçtiğimiz günlerde İsviçre’den gelen savcılarca para aklama iddiasıyla ilgili sorgulandığı bildirildi.

Cenevre Barosu’nun başkanı ve mahkeme tarafından Gülnara Kerimova’yı temsil etmek için görevlendirilen avukat Gregoire Mangeat, sorgulamanın 9 ve 10 Aralık tarihlerinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapıldığını, toplam 23 saat sürdüğünü söyledi.

Avukat Mangeat, Kerimova’nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek “Taşkent’teki eski evinin müştemilatında tutuluyor. Çocukları olsun, avukatları olsun dış dünyayla temas kurması yasak” dedi.

Bir zamanlar dünyanın en çok ilgi çeken isimlerinden olan pop-star ve iş kadını Gülnara’nın şimdi eski evinin müştemilatında tek başına tutulduğu belirtiliyor.

Gülnara Kerimova, 2013 yılına kadar ülkesinin İsviçre’nin Cenevre kentindeki BM Misyonu’nun başında yer alıyordu. Ancak aile içinde kızkardeşi ve annesiyle ters düşen, hakkında ihalelerden rüşvet aldığı iddiaları ortaya atılan Gülnara Kerimova, 2014 yılından bu yana ortada gözükmüyor.

Geçen Kasım ayında Gülnara’nın zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Gülnara Kerimova'dan haber var!