Gülşah Saraçoğlu: 'Erkek adama tayt yakışmaz'

Sokak modasında sınır tanımayan Avrupa şehirleri erkeklerde tayt modasını çıkardı. Engincan Ural'da bu trende öncülük yaptı. Modacı Gülşah Saraçoğlu ise bu akımı redederek 'Erkek adama tayt yakışmaz' diyor.

Gülşah Saraçoğlu: 'Erkek adama tayt yakışmaz'

Engincan Ural, sıradışı giyim stiliye moda eleştirmenlerinin bir numaralı maddesi haline geldi. Genellikle seçimlerini dar pantolon ve taytlardan yana kullanarak kimsenin giymeye cesaret edemeyeceği kombinler yapan Ural, moda dünyasını da ikiye böldü.

Avrupa şehirleri erkeklerde tayt modasını ön plana çıkarırken hatta dünyacü ünlü tasarımcılar defilelerinde bu parçaları sokak modasına taşırken, burada durumlar oldukça farklı bir boyut kazandı. Demet Akalın, Nazan Öncel ve Nükhet Duru gibi bir çok ünlünün tasarımlarında imzası bulunan Gülşah Saraçoğlu, ‘Erkek adama tayt yakışmaz' diyerek son noktayı koydu. Genç modacı, ‘Aslında trendleri takip eden bir çocuk.

Fakat kendisine yakıştırmasın da bir hata var. Ben görüntüden çok hoşlanmadım. Yanlış bir seçim olmuş. Çünkü o kadar dar pantalon ya da tayt uzun boy ya da ince bir bacak ister. Erkek modasında bu yıl dar kesimler ve taytlar ön plana çıkıyor. Bana soracak olursanız kimsede bunu tercih etmez' diye konuştu.

Erçin DAĞ EYSEN/AKŞAM GAZETESİ