Güneş Kanak cinayetinde karar çıktı!

Öldürdüğü kadını parçalayarak poşetler içinde çöpe atan adam, ‘Yüce adaletinize sığınıyorum. Çok pişmanım’ dedi ama mahkeme indirim için herhangi neden görülmediğini belirterek ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Güneş Kanak cinayetinde karar çıktı!
Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre Şile’deki çöp döküm sahasında cesedi parçalanmış olarak bulunan Güneş Kanak’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Bayram Fidan’ın (44), Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz gün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık ve avukatı katıldı.

Tutuklu sanık Bayram Fidan ilk duruşmada kendini şu sözlerle savunmuştu: “Olay anında akli dengemi kaybettim. O banyoya girdiğinde onu öldürmeyi kafama koymuşum. Depodan demir sopa aldım. Banyoya girip cinnet getirmiş halimle kafasına 3 kez vurdum. Bıçak ve testere ile maktulü parçalara ayırdım. Parçaları çöp torbasına doldurup, daha sonra 2 farklı çöp konteynerine 3 parça halinde attım”. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz gün görülen karar duruşmasında ise son sözü sorulan sanık Fidan, “Yüce adaletinize sığınıyorum. Çok pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, Fidan’ı, Güneş Kanak’ı ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkemece, sanığın geçmiş hali, suç işleme hususundaki eğilimi göz önünde bulundurularak ve neden de görülmediğinden, cezada herhangi bir indirimde bulunulmadı.

NE OLMUŞTU?

Şile’deki çöp döküm alanında çalışan işçilerin, 13 Ağustos 2015’te bulduğu ceset parçalarınının  Güneş Kanak’a ait olduğu belirlendi. Kanak’ın 11 Ağustos’ta erkek arkadaşı Bayram Fidan’ın evine girdiği ve çıkmadığı tespit edildi. Gözaltına alınan Fidan “Eski erkek arkadaşı, Güneş’i tehdit ediyordu. Bana geldi, kameralara görünmemek için arka kapıdan çıktı” dedi. Polis,  Fidanı’ın  güvenlik kamerası  görüntülerine ulaştı ve hakkında, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası istemiyle dava açıldı.