Güneş konsantresi buğday çimi ile gençleşin

Son günlerde sık sık karşımıza çıkan bir isim, buğday çimi... Bu sade görünümlü bitki, doğal gıdalara hasret kaldığımız, hızla akan yaşam içinde kendimize özen göstermeyi unuttuğumuz şu zamanlarda tam bir doğal ilaç görevi görüyor.

Güneş konsantresi buğday çimi ile gençleşin
Yeni Asır'da yer alan habere göre hem vitaminleriyle hem de doğallığıyla, doktorun yolunu unutmak için birebir. Besin değeri olarak yarım çay bardağı buğday çimi suyu, 1,5 kilo yeşil yapraklı sebzeye eşittir. Vücuda sebze ve meyvelerden alınan vitaminlerin kat be kat fazlasını sağlar. buğday çimi içeriğindeki yüzde 70 klorofil sayesinde güneş konsantresi olarak da bilinir.

A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum içerir. Ayrıca B17 ile kanser hücreleriyle savaşır. Hatta kemoterapi gören hastalarda, buğday çimi suyu sayesinde kan değerlerinde düzelme olduğu da çeşitli araştırmalara dayanarak söylenir. Buğday çimi, kanın pH dengesini düzenleyerek kanın alkali olmasını sağlar. Kanda taşınan oksijen miktarının artmasına yardımcı olur. Ayrıca vücuda enerji verir. Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Son olarak, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Suyunu içmek en pratik yöntem

Buğday çimi tek başına yenen bir bitki değil. En pratik yöntem buğday çimi suyu hazırlayarak içmek. Bunun için buğday çimleri ve biraz suyu blender'dan geçirmek, sonrasında karışımı tülbentten süzmek yeterli oluyor. Aksi tavsiye edilmedikçe günde yarım ya da 1 çay bardağı çim suyu içmek gerekiyor. Buğday çimini ayrıca salatalara ekleyerek yemek de mümkün. Ancak unutulmaması gereken şey, çimlerin kestikten sonra buzdolabında en fazla 7 güne kadar saklanabiliyor oluşu.

Buğday çimi yetiştirmenin püf noktaları

Buğday çimini, çimenle karıştırmayın.

Buğday çimi yetiştirmek için özel tohumlarından almak gerekiyor. Tohumlar internetten veya aktardan alınabiliyor.

Orta büyüklükte bir tepsi veya geniş bir kap ile toprak temin edin.

Tohumları ıslatın ve 8-10 saat suda bekletin.

Tepsiye ilk olarak 2-3 parmak kalınlığında toprak dökün.

Toprağın üstüne 8-10 saat ıslattığınız tohumları yerleştirin. Tohumlar, toprağın üstünü tamamen kapatacak şekilde yerleştirmelisiniz.
Araları açık olmamalı.

Tohumları toprağa yerleştirdikten sonra tohumların üstüne tekrar 2-3 parmak kalınlığında toprak koyun.

Sabah ve akşam tepsideki tohumlarınızı orta miktarda sulayın.

Çimler çıkmaya başlayıp 10-15 cm boya ulaşınca kesebilirsiniz. Eğer düzenli olarak buğday çimi tüketmek istiyorsanız ikinci bir tepsi hazırlamak pratik olabilir.

Buğday çimlerini direkt güneşe maruz bırakmamak ve küflenmeye karşı her gün mutlaka kontrol etmek gerekiyor.

Buğday alırken aşurelik buğday almamaya ve mümkünse organik buğday almaya özen göstermek gerekiyor.

Buğday yetişirken topraktaki tüm besinleri aldığı için, buğday çimi için kullanılan toprağı tekrar kullanmamak, her çimlendirmede mutlaka yeni toprak almak gerekiyor.