Güneş lekelerine bitkisel çözüm!

Yaza girerken güneşin bıraktığı izleri azaltmak ve cildi olduğu gibi koruyabilmek mümkün. Dermatolog Uzm. Dr. Eylem Acar, sonbaharda alınacak vitamin ve minarellerin cildi rahatlatacağını söyledi.

Güneş lekelerine bitkisel çözüm!
Sözcü'de yer alan habere göre Acar, “A,C,E vitaminleri taze havuç, kayısı ve domateste bolca bulunan Beta Karoten’i tüketmek çok önemli. Bu vitaminlerin antioksidan değerleri çok yüksektir ve güneşin cilde verdiği zararlarla savaşıp cilt hasarlarını onarır” dedi.

Yaz mevsiminde güneş ve deniz sonrası cildin kaybettiği su ve nemin  yerine konması gerektiğini de ifade eden Acar; “Cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve yüksek su içeriği olan nemlendiriciler uygulanmalı. Ciltteki nem oranı özellikle mevsimsel geçişlerde çok önemlidir. Çünkü yazın cildimiz UV ışınlardan etkilenir ve sonbahar gelince kararmış, bronzlaşmış, kurumuş ve kırışmış olur” diye konuştu.

Cildi yenileyen gıdalar

Acar, evden çıkarken bile güneş koruyucu ürünler kullanılmaya devam edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gün ışığının olduğu her mevsimde ve saatte cildin UV ışınlarına maruz kaldığını ve yaşlandığı hatırlatan Acar, cildi yenilemek ve yaşlanmayı yavaşlatmak için gerekli vitaminlerin bulunduğu gıdaları şöyle sıraladı:

A vitamini: Karaciğer, yağ, süt, peynir, yumurta sarısı
E Vitamini: Bitkisel yağlar.
C Vitamini: Maydanoz, çilek, limon, domates, semizotu
Karotenoidler: Beta karoten Ispanak, marul, lahana, brokoli, kavun, şeftali, havuç, kayısı
Lutein: Yeşil yapraklı sebzeler, yumurta sarısı, hayvani yağlar
Likopen: Domates, karpuz, kırmızı greyfurt
Kuersetin: Elma, üzüm, limon, domates, soğan, marul, brokoli, karalahana, pamuk tohumu, çay, kırmız şarap gibi içecekler, ginko biloba, zeytinyağı, propolis
Omega-3-Çoklu doymamış yağ asidi: Balık yağı
Resveratrol: Üzüm kabuğu, yer fıstığı, kırmızı şarap, dut
Çay polifenolleri: Yeşil çay
Konular Kadın / Bakım