Güpegündüz engelli kadına tecavüz ettiler!

Fas, bugün korkunç bir haberle dünya basınının gündemine oturdu. Fas'ın turistik kenti Casablanca'da engelli bir kadının belediye otobüsünde 6 çocuğun cinsel saldırısına maruz kalması ve bu anları kameraya kaydetmesi başta İngiltere ve Fransa olmak üzere birçok gazete ve internet sitesinde yer aldı.

Güpegündüz engelli kadına tecavüz ettiler!
Sözcü'de yer alan habere göre pazar günü çekildiği tahmin edilen videoda yaşları 15-17 arasında değişen çocuklar engelli kadının yardım çağrılarına rağmen kadını elle taciz ediyor, gülüyor ve kıyafetini yırtıyor. Videonun korkutan bir diğer yanı ise o sırada otobüste bulunan hiçbir yolcunun genç kadına yardım etmeye çalışmaması oldu.

Videonun yayılmasının ardından Fas güvenlik güçleri bir soruşturma başlattı. Yapılan araştırmalar sonrasında yaşları 15-17 arasında değişen 6 çocuk gözaltına alındı. Kadına şiddetin ve cinsel istismar ve saldırının yaygın olduğu Fas’ta yakın zamanda yapılan ulusal bir araştırmaya göre her 3 kadından 2’si fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel saldırı ve istismara maruz kaldığını açıkladı.

Birçok STK ve sosyal medya kullanıcısı yaşanan saldırıyı eleştirse de bazı tartışmalar da yaşandı.

Sayıları az olmakla birlikte bazı sosyal medya kullanıcıları, kadının ‘açık giyindiğini’ öne sürerek saldırıyı neredeyse görmezden geldi.

Güpegündüz engelli kadına tecavüz ettiler!