Gürsel Dursun açığa alındı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun’un, Facebook sayfasında paylaştığı, “Kılıçdaroğlu’nun başı için evet” mesajı üzerine idari soruşturma açıldı.

Gürsel Dursun açığa alındı!
Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre YSK, Müdür Dursun’dan savunmasını istedi. YSK, savunma geldikten sonra disiplin soruşturması yapıp yapmamaya karar verecek. Soruşturma kapsamında, Dursun’a disiplin cezası verilebileceği gibi, Dursun soruşturma sonuna kadar açığa alınıp görevden de uzaklaştırılabilecek.

Gürsel Dursun açığa alındı!

‘ÇOCUĞUM PAYLAŞTI’

Gürsel Dursun açığa alındı! - Resim : 2


YSK Başkanı Sadi Güven dün sabah kurul toplantısında üyelere, Dursun hakkında idari soruşturma açıldığını iletti. YSK mevzuatına göre il ve ilçe seçim müdürleri hakkında soruşturma açma yetkisi YSK Başkanı’na ait. Toplantıda, CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun, “Başka tedbire başvuracak mısınız?” sorusu üzerine Güven, “İdari soruşturmanın sonucuna göre gereken yapılacak” dedi.

Bu arada Dursun, paylaşıma gelen tepkiler üzerine Facebook hesabından bir açıklama yaptı ve paylaşımı reşit olmayan çocuğunun yaptığını, kendisinin ilgisi olmadığını iddia etti. Dursun, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm vatandaşlardan özür dilediğini yazdı. TBMM’de dün basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Dursun’un paylaşımına tepki göstererek şöyle dedi:

HADDİNİZİ BİLİN

“Saraya dalkavukluk yapma konusunda bürokratlar, ‘Evet’ üzerinden birbirlerinin tepesine çıkmakta kararlı görülüyor. Bu bürokratları uyarma gereği duyuyoruz. Haddinizi bilin.” 

FLAŞ! AÇIĞA ALINDI!


Malatya Seçim Kurulu Başkanı Gürsel Dursun, hakkında açılan soruşturma sonuçlanana kadar açığa alındı.

Gürsel Dursun'un sosyal medya hesabında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı paylaşım tartışma yaratmıştı.