Güzel mankenler İzmir'de podyuma çıktı

“If Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı” kapsamında İzmir’e gelen Özge Ulusoy, Elif Ece Uzun, Tuğba Özay, Chloe Loughnan ve Özlem Yıldız, memnuniyetlerini dile getirdi.

Güzel mankenler İzmir'de podyuma çıktı
Yeni Asır'dan Ercan Akgün'ün haberine göre IF Wedding Fashion-İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında, 5 ünlü manken Matrons Abiye'nin standında buluştu.

Her biri farklı renkte elbiseler giyen 5 güzel, Türkiye'nin en önemli fuarına katılmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

Özlem Yıldız sömestr tatilini oğlu ile birlikte Dubai'de geçirdi. Elif Ece Uzun, kendi ürettikleri sağlıklı atıştırmalıkları piyasaya sürmek için gün sayıyor.

Özge Ulusoy, televizyonda insanlara yeni bir şeyler öğretirken kendisi de bilgi sahibi olduğu için işini çok seviyor. 1,5 aydır İrlanda'da olan Chloe Loughnan Ortaç, aldığı kiloları vermeye çalışıyor.

Tuğba Özay, yakında 2 sinema filmiyle seyircilerin karşısında olacak.

"Memlekette aldığım kiloları vermeye çalışıyorum"

Chloe, sen de artık İzmir'e pek yabancı sayılmazsın. Birkaç kez buradaki işlere katıldın.

Aynen. Sırf işler için geliyorum İzmir'e. 4-5 kez olmuştur. Bu sefer defile için değil sadece firma standı için buradayım.

Gelinlik ve abiyeleri nasıl buldun?

Çok güzeller. Bütün elbiseler harika, bayıldım hepsine.

Normalde abiye giyer misin peki?

Pek giymem, sadece düğünlerde ve özel gecelerde. Alışverişe giderken giymiyorum tabii ki.

İstanbul'da neler yapıyorsun?

İrlanda'dan yeni geldim. Noel için gitmiştim, 1,5 ay kaldım. Hem de ailemle hasret giderdim, çünkü her zaman göremiyorum onları.

Televizyonda seni görecek miyiz?

Tabii ki. Fakat önümüzdeki hafta işim için Amerika'ya gideceğim. Döndüğüm zaman daha ciddi projelerle ekranda olacağım.

Fiziğini nasıl koruyorsun, neler yapıyorsun?

Noel'de sporu ve diyeti biraz bıraktım. Şimdi tekrar başlıyorum. Bu ay 5 kilo daha vereceğim.

"Hem öğreniyorum hem öğretiyorum"

Özge senin de yabancı olmadığın bir fuar burası. Fuara geleli kaç sene olmuş hatırlıyor musun?

2006'dan beri geliyorum.

Senelerdir İzmir Fuarı'nda podyumdasın. Bu yıl da çıkacak mısın?

Bu sene ilk kez defileye çıkmıyorum. İstanbul'da televizyon canlı yayını devam ettiği için kalamıyorum. Genelde 2-3 gün İzmir'de olurdum fakat bu sefer sadece bir günlüğüne gelebildim.

Televizyonda durumlar nasıl?

Canlı yayın çok güzel gidiyor. Şu anda sağlıkla ilgili program yaptığım için çok severek çalışıyorum. Hem ben yeni yeni şeyler öğreniyorum hem de ekran başındakilere faydalı şeyler anlatıyoruz. Çok kıymetli doktorlarımız ve eğitmenlerimiz geliyor. Dolayısıyla bir şeyler öğrenilebileceğim bir iş yapmak bana keyif veriyor.

İstanbul'da günler nasıl geçiyor?

Yoğun bu aralar. Yılbaşı sonrası hafif durgunluk olmuştu ama artık etkin bakımından hareketli bir döneme girdik.

Artık keyfe keder mankenlik yapıyorum

Elif yıllardır seni gelinlik fuarındaki defilelerde görmeye alışkınız. Gezebildin mi fuarı, tasarımlar nasıl?

Çok güzel, ışıl ışıl. Acayip gösterişli, milyonlarca çeşit var. Bunların arasından seçmek zor oluyor. İzmir'i seviyorum, her şeyi hakkıyla yapıyor gerçekten. İstanbul'daki birçok fuardan bile gösterişli burası. Gurur duyuyorum böyle olunca. Çünkü bir ülkede sadece tek bir şehirde önemli organizasyonların yapılması gelişimimiz açısından doğru değil. Her şeyin İstanbul'da yapılması yerine İzmir'in de ön plana çıkması çok güzel. Avrupa standardında bir fuar olmuş, helal olsun gerçekten. Stantlar harika, kurulum düzen harika.

İstanbul'da yaşam nasıl gidiyor?

Eskisi kadar bu işleri yoğun yapmıyorum. Daha seçiciyim, her etkinliğe gitmiyorum. 32 yaşıma da geldim artık, her gün her gün o iş senin bu iş benim modundan çıktım. Yoruyor çünkü. Keyfe keder modellik yapıyorum. Eskiden haftada 5 şehir geziyordum. Şu an hiç öyle bir enerjim yok, daha sakin bir yaşam sürüyorum. Haftada en fazla 2 işe gidebilecek durumdayım. Aynı zamanda kendi evimizle ilgili bir inşaatımız var Sapanca'da, onunla birebir kendim ilgileniyorum.

Modellik dışında başka işler var mı?

Sağlıklı atıştırmalıklarla ilgili bir iş kurmuştum aslında ama 15 Temmuz'daki darbe girişimi olayları olunca her şeyi komple durdurmak zorunda kaldım. Türkiye'nin durumu da daha şu an netliğe kavuşmadığı için hala bekletiyorum. Yoksa normalde her şeyim hazır.

Nasıl bir şey olacaktı?

İnsanlar için yanlarında kolaylıkla taşıyabilecekleri şekersiz, unsuz, glütensiz sağlıklı atıştırmalıklar çıkaracaktım. Minik minik ceplerinde taşıyabilecekleri türden.

Sen fiziğini bu ürünlerle mi koruyorsun?

Un ve şekerden uzak kalmaya çalışıyorum ama tabi ki iyi bir fizik sporsuz olmuyor. Fiziğin iyi olmasını geç, sağlığımız için çok tehlikeli bu maddeler. Artık çocukları bile yetiştirirken onlar yokmuş gibi davranmak gerekiyor. Yapacağım bu iş insanların sağlığına da hizmet edeceği için manevi anlamda da bana keyif veriyor. Fakat şansım yokmuş ki tam ürünü çıkarmamıza üç hafta kala darbe olayı yaşandı. Hala bekliyoruz.

"TORUNLARIMA ANLATACAK ÇOK HİKAYEM VAR"

Tuğba kaç senedir mankenlik camiasındasın?

23 yıl oldu ama 15 yıl hiç ara vermeden podyumdaydım. Günde 5 tane defileye çıktığımı biliyorum.
Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde defilelere katıldım.

Defilelerde uzun süredir yoksun?

Evet defilelere artık hiç çıkmıyorum. 7-8 yıl oldu. Jübilemi Yıldırım Mayruk'un Atatürk ve Cumhuriyet defilesinde yaptım. O zamandan beri anca defile bitiminde firmanın kıyafetini giyerek bir şarkımla podyuma çıkıyorum.

Defileleri özlüyor musun?

Tabii ki podyumları ve günlerce süren provaları zaman zaman özlüyorum. Çok güzel anılar biriktirdim. Eğer ölmez yaşlanırsam ve torunlarım olursa, onlara anlatacak çok hikayem var. Burada olmak beni duygusal bir moda sürükledi. Eski günleri aradığımı hissettim.

Gelinlik fuarının gidişatı iyi mi sence?

Çok güzel. Pek çok ülkeden katılımcılar var. Bu güzel bir şey. Çünkü ülke olarak şahlanmaya çok ihtiyacımız var. Düşmanın istediği şey üretimin durmasıdır. Seneler önce kriz ilk tekstili vurmuştu. Şu anda fuara olan katılımı ve yoğunluğu gördükçe ben mutlu oldum.

Ülke gündemini takip ediyor musun?

Buraya gelirken arabada Özge ile onu konuşuyorduk. Ekonomiyi, ülkenin durumunu, daha neler yaşayacağımızı, ülke olarak ne kadar gerildiğimizi ve ne kadar zor süreçlerden geçtiğimizi falan tartışıyorduk. Benim en sinir olduğum laftır "Hayat sana güzel" Ben onu hakaret kabul ederim. Yaşanan olumsuzluklar hepimizi etkiliyor. Bizler başka ülkede yaşamıyoruz ki hayat bize güzel olsun. Tüm kötü olaylara rağmen böyle güzel organizasyonları görünce de insan umutlanıyor.

Seni tiyatro sahnelerinde de görüyoruz artık. Bu alanda ilk deneyimlerin mi?

Yok hayır. Ben 7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatroya başladım. Üniversitede konservatuarın tiyatro bölümünü de beşincilikle kazandım. Ferhan Şensoy, Abdullah Şahin, Ahmet Çevik ve Ferdi Merter gibi tiyatronun duayenleriyle çalışma imkanım oldu. Hala da çalışıyorum.
Bence tiyatro tüm sanat dallarının anasıdır.

Şimdi hangi oyunda rol alıyorsun?

Bu sezon iki tiyatro oyunum var; "Kocamın Nişanlısı" ve "Altı Üstü Komedi". Turnelere gittiğimiz zaman gördüğüm katılım hoşuma gidiyor. Hiç boş geçen oyunumuz olmadı.

Sinema ile aran nasıl? Var mı yakında bir film çalışması?

İki tane sinema filminde rol aldım. Biri Mart ayında vizyona girecek olan "Bordo Bereliler Suriye'de". Suriye'de yaşanan olayları anlatan filmde orada esir düşen bir kadını canlandırıyorum. Hazin bir son yaşıyorum ama iyi bir roldü benim için. Diğeri de Arda Kural ile birlikte oynadığımız "Nefrin" adında bir korku filmi. Orada karı kocayı canlandırdık. Ben filmde şeytan oluyorum. İlginç bir deneyimdi benim için.

Şeytan olabildin mi peki?

Olmuşum ya. Geçen gün montajını izlemeye gittim, gayet başarılıymışım.

Seninle ilgili başka haberler var mı?

Ayrı bir heyecan daha yaşıyorum. İlk kez bir şarkım film müziği oluyor. "Kötülükler Kraliçesi" isimli bir şarkı yazıp bestelemiştim. Bu şarkım "Nefrin"in film müziği olacak.

"SÜRPRİZ PROJEMİZ SES GETİRECEK"

Özlem fuara daha önce de katılmıştın değil mi?


Evet. 2015'te gelmiştim ama geçen sene çalıştığım için katılamamıştım.

Fuarda yer alan ürünleri nasıl buldun?

Çok beğendim. Özellikle de birlikte çalıştığımız Matrons Abiye'nin yeni tasarımları çok hoşuma gitti. Bu sene uçuk ve pastel renkleri öne çıkarmışlar. Sosyal medyada paylaştım, herkesten olumlu yorumlar geldi.

İstanbul'da hayat nasıl gidiyor?

Çok güzel. Okullar açıldığı için biraz yorucu geçiyor tabii. Evlat sahibi olunca yaşam düzenini de onunla birlikte ayarlamak zorunda kalıyorsun.

Yarıyıl tatili nasıl geçti peki?

Çok güzeldi. Oğlum Demir ile birlikte Dubai'ye gittik, denize girip bol bol güneşlendik. Sonra Türkiye'ye geldik ve ortalık kar, kış, kıyamet.

Yakında ekranlarda yeni bir proje olacak mı? Var ama şu anda kimseye söyleyemiyoruz. Sürpriz bir projeyle geleceğim ama şimdilik gizli tutuyoruz.

Konsept ne olacak peki?

Onu da söyleyemiyorum. Düşün artık o kadar gizli. Ama çok ses getirecek bir iş olacak.
Konular Röportaj