Güzelleşeyim derken zarar görmeyin!

Türk kadınları süresi geçen kozmetik ürünlerini kullanmaya devam ediyor. O çok sevdiğiniz makyaj malzemelerinin de bir ömrü olduğunu unutmayın ve zarar görmemek için tarihi geçen ürünleri kullanmayın!

Güzelleşeyim derken zarar görmeyin!
Yeni Asır'da yer alan habere göre her şey gibi makyaj malzemelerinin de bir kullanım süresi var. Fakat makyaj malzemelerinin de son kullanma tarihlerinin olduğunu biliyor muydunuz? Birçoğumuz bu konuda dikkatli değiliz, hatta süresi geçtikten sonra altı yıl kullanmaya devam ediyoruz.

Kadınların en uzun süre kullandığı kozmetik malzemelerinin başında göz farı geliyor. Normalde göz farının kullanım süresi altı ay, ancak Avrupa'da bu oran altı yıla kadar uzuyor! Bozulduğunu anlamadıkları bir ruju dört yıl, fondöteni üç yıl kullanan kadınlar sağlıklarını riske attıklarını bilmiyor. Altı aylık kullanım süresi olan maskara ise genellikle iki yıl boyunca makyaj çantasındaki yerini koruyor, tıpkı pudralarda olduğu gibi.

PAO İŞARETİNE BAKIN

Kadınların makyaj malzemelerini atmaya kıyamadığına dikkat çeken uzmanlar, Kadınlar gıdada kullanım süresine dikkat ediyor. Örneğin sütün tarihi geçmişse hemen atıyor. Ancak söz konusu kozmetik malzemeler olduğunda genellikle kullanım süresine dikkat edilmiyor. Bir kozmetik malzemesini yenilerken iki kere düşünüyor. Oysa kullandığınız kozmetik ürünler de tükettiğiniz gıdalar kadar taze ve tüketmeye uygun olmalı diyorlar. Ürünlerin son kullanım tarihleri ambalajları üzerinde belirtiliyor. Başka önemli bir nokta ise açıldıktan sonra ürünü kullanabileceğiniz süreyi gösteren PAO (Period After Opening yani açıldıktan sonraki raf ömrü) işareti. Bu işaret kapağı açık kavanoz resminin içinde sayı ve "M" harfinden oluşuyor. Kavanoz şeklinin içinde "3M" yazıyorsa bu ürünün açıldıktan sonra üç ay içinde tüketilmesi gerektiğini gösteriyor.

2 HAFTADA 1 YIKAYIN

Kozmetik ürünlerinin tıpkı kıyafetler gibi düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kozmetik ürünlerin ömrünün uzatılması için de şu tavsiyelerde bulunuyor:

Fırçaları iki haftada bir yıkayın.
Süngerleri ise her kullanımdan sonra mutlaka yıkayın.
Kullandığınız ürünü açık bırakmayın.
Kapağını mutlaka sıkı sıkı kapatın.
Fırçaları nemli havlu gibi yerlerin üzerine bırakmayın.
Ürünler, aşırı sıcağa maruz kalmamalı.
Aynı zamanda kozmetik ürünler, banyo gibi nem oranının yüksek olduğu yerlerde de bırakılmamalı.
Göz kalemlerini düzenli olarak temizlenmiş kalemtıraş yardımıyla açın.
Konular Kadın / Bakım