Habertürk'te tenkisat depremi!

Büyük bir tenkisatın yaşandığı Habertürk’te yeni oluşumda yer almak istemeyenler de istifalarını veriyor.

Habertürk'te tenkisat depremi!
MedyaRadar'ın haberine göre Dijital Dönüşüm Projesi başlatan Habertürk’te tenkisat rüzgarı hız kesmiyor.

Ciner Grubu bünyesindeki Habertürk’te dün gazetenin son sayısını yapmasıyla birlikte başlayan tenkisat bugün de devam ediyor.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Ankara büroda foto muhabirler Ümit Turpçu ve Arif Akdoğan ile editör Merdan Kaçar’ın işine son verildi.

Muhabirler Volkan Yanardağ, Aykut Yılmaz, Rıdvan Tezel, Bahar Yurdakul ve Düzgün Karadaş’ın da kurumla ilişkileri kesildi.

Habertürk’te dün sabah Genel Müdür Veyis Ateş’in ayrılığının açıklanmasının ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ birçok yeni atamayı yazılı açıklama ile duyurmuştu.

Kurumda en dikkat çeken değişikliklerin başında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli’nin atanması olmuştu. Tepeli’nin yardımcılığı ise Kürşad Oğuz’a emanet edildi.

Haberturk.com’da Genel Yayın Yönetmenliği ise Yavuz Barlas’a verildi.

İki yönetici 'Yokuz' dedi!

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli dün Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilmiş, yardımcılığına ise Kürşad Oğuz atanmıştı.

Kanalda dengeleri değiştiren bu kritik atama sonrası ilk kriz de çıktı.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Habertürk TV’nin Haber Koordinatörü Şükran Pakkan ile Haber Müdürü İhsan Yılmaz, ‘yeni yapılanmada yer almak istemediklerini’ belirterek, ayrılık kararı aldı.

2016 yılında Al Jazeera Türk’ten Habertürk TV'ye geçen Şükran Pekkan, 1 yıllık sürenin ardından Haber Koordinatörlüğüne getirilmişti.

İhsan Yılmaz ise geçtiğimiz yıl A Haber'de Şef Editör olarak görev yaparken Haber Müdürü olarak Habertürk TV'ye transfer olmuştu.