Necip Hablemitoğlu soruşturması yeniden açılıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 13 yıl önce evinin önünde suikaste uğrayan Necip Hablemitoğlu dosyasını yeniden açtı.

Hablemitoğlu soruşturması yeniden
13 yıl sonra yeniden

Vatan'da yer alan habere göre
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde suikaste uğrayan akademisyen ve yazar Necip Hablemitoğlu dosyasını yeniden açtı. 13 yılda çok sayıda savcı tarafından incelemeye araştırılan dosyayı son inceleyen savcı ise Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda görev yapıyor.

Kısa süre önce ailenin avukatı ile görüşen ve geçmişe dair sorular soran savcı İşçimen, özellikle cinayetin işlendiği gün sabah saatlerinde Şengül Hablemitoğlu’nun gördüğü arabanın üzerinde duruyor.

Savcı ayrıca soruşturmada tek kanıt olarak olay yerinde bulunan 2 boş kovan ile Hablemitoğlu’nun kafasından çıkartılan ve 13 yıldır adli emanette tutulan mermi çekirdeklerinin tekrar incelemesi talimatını da verdi.

‘Artık sonuca ulaşsın’

Hablemitoğlu’nun öğrencisi ve aile avukatı olan Ersan Barkın ise dönem dönem bu dosyanın gündeme geldiğini belirterek şöyle devam etti: “Bizim umudumuz bu cinayet ile ilgili açılacak soruşturmanın çok derinlemesine olması ve bir sonuca ulaşması. Ancak yıllar boyunca bu dosya çok sayıda savcının elinden geçti. Birçok kişinin ismi suikast ile beraber anıldı. Biz gerekli resmi girişimlerde bulunduk fakat bunlar soruşturulmadı. Şimdi yeniden canlanan bir soruşturma var, umarız gerçekten tüm yönleri ile ele alınıp gerçeklerin gün yüzüne çıkacağı, bize umut verecek bir soruşturma olur.”