Habur’da 7 PKK’lı teslim oldu!

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’na gelen 7 PKK'lı örgüt mensubu, silahsız ve teçhizatsız bir şekilde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Habur’da 7 PKK’lı teslim oldu!
CİHAN'da yer alan habere göre Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olan PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından kaçan 7 örgüt üyesi, oradaki ilk ifadelerinden sonra Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği’ne götürüldü.

Emniyete götürülen PKK'lıların, emniyetteki ifadelerinden sonra adli mercilere sevk edileceği öğrenildi. Valilik rakamlarına göre, 21 Mart 2013 tarihinden bugüne kadar Şırnak il ve ilçelerinde toplam 557 PKK’nın teslim olduğu belirtildi.

Teslim olan PKK’lılar ile ilgili Valilik yazılı bir açıklamada bulundu. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken terör örgütünden kaçan 7 kişi Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olmuştur. 21.03.2013 - 04.02.2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı; Polis sorumluluk bölgesinde 25, Jandarma sorumluluk bölgesinde 53 ve Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne de 479 olmak üzere toplamda 557 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir.”