Hacı Boydak'tan şaşırtan 'Pensilvanya' açıklaması

Kayseri'de açılan FETÖ davasında, aralarında işadamları Hacı, Memduh, Şükrü ve İlyas Boydak ile eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu 67 sanığın yargılamasına dün başlandı.

Hacı Boydak'tan şaşırtan 'Pensilvanya' açıklaması
Sabah'tan Ali Altundaş'ın haberine göre Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve sanıklarla katılımcıların çokluğu nedeniyle konferans salonunda yapılan duruşmada, tutuklu sanıklardan Boydak Holding eski yöneticileri hazır bulunurken, FETÖ'nün İç Anadolu Bölge İmamı Yahya Karadeniz ise davaya SEGBİS yöntemiyle katıldı. Aralarında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu 9 kişinin müşteki olarak müdahil olduğu duruşmada, FETÖ'nün Kayseri kasası olarak bilinen ve tüm mal varlığını sattıktan sonra yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanan Hamdi Kınaş'ın avukatlığını CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart üstlendi.

AYLIK GELİRİ 400 BİN LİRA!

Hâkimin sorusu üzerine Boydak Holding eski yöneticilerinden Şükrü Boydak aylık gelirinin 400 bin, Hacı Boydak ile Bekir ve Memduh Boydak ise 300 bin lira olduğunu beyan etti. Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "FETÖ üyeliği ve yöneticiliği" suçlamasını kabul etmediğini söyleyerek, "Vakıf aracılığıyla yüzlerce çalışanımızın tüp bebek tedavilerini yaptırarak çocuk sahibi olmalarını sağladık. İnternete hayırsever yazsanız karşınıza biz çıkarız. Benimle ilgili yalan şekilde tanıklık eden, 'çamur at izi kalsın' diyenler için yasal hakkımı kullanacağım" diye konuştu. Hacı Boydak şöyle devam etti:

"Gülen ile çekilen fotoğrafı defalarca söyledim. Ben sıkça ABD'ye gitmem. Ancak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği kardeş şehir Caroline ziyaretine o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin isteği ile 9 işadamı ile birlikte katıldım. Aslında Pensilvanya ziyaretine ben katılmak istemedim. Ama ısrarlar üzerine gittim.

Tutuklanma sebeplerim arasında tabletimde Fetullah Gülen'in kitabının çıktığı da var. Ben tabletten okumayı sevmem. Tablet bilgisayar cep telefonlarında bulut sistemi vardı. Bu kitap tabletime bulut sistemi üzerinden yüklenmiş olabilir. Kimse Yok mu Derneği'ne hem benim hem de oğlumun hesaplarından bağış yapıldığı belirtiliyor. Bu yardımı oğlum İlyas Boydak yapmadı. Ben yaptım."