Hadise'nin tasarımcı kardeşi çok iddialı!..

Hadise’nin kardeşi olarak tanınan Derya Açıkgöz, kendi adını verdiği markasını kurdu. Açıkgöz; ‘Mirror’ adını verdiği koleksiyonunu, Hadise’yi ve çocukluklarını anlattı...

Hadise'nin tasarımcı kardeşi çok iddialı!..
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

"Tasarımlarımı giyecek kişi kendine güvenmeli"


Geçtiğimiz günlerde ‘Mirror’ adını verdiğin koleksiyonunun defilesini yaptın. Nasıl hissediyorsun?

Çok mutluyum. Hadise’nin kız kardeşi olarak değil ‘Derya Açıkgöz’ olarak beğenildi defilem. Onun desteği de çok önemliydi tabii ama bunu kendim başardım. Umduğumdan daha güzel geri dönüşler oldu.

Tasarlarımlarında ilham kaynağın ne oldu?

Tasarımlarımı yaratırken güçlü bir kadın hayal ettim ve o kadının gücünü göstermek istedim. Çok fazla renk kullanmayıp sade olmayı istedim.

Kumaş ne kadar önemli senin için?

Bence en önemli şey kumaş, koleksiyonumu hazırlarken o kadar çok kumaş değiştirdim ki, gece gündüz çalıştım. Kumaş kaliteli değilse, üstüne oturmuyorsa, giyen kadın rahat değil demektir. İsterseniz kıyafetin parası servet olsun, tasarımlarımı giyen kişiyi mutlu edemedikten sonra paranın hiçbir önemi yok benim için. 

Tasarımlarınla kimlere hitap etmek istiyorsun?

Türk kadını modayı anlıyor ve bakımı çok seviyor. Türk kadını için bir şeyler üretmek çok zevkli. Tasarımlarımı giyecek kişi iddialı olmalı, kendine güvenmeli. Markamı giyen kişi, gece de gündüz de şık olacak. Günlük hayatta altına bir spor ayakkabı veya babet giyip işe gidecek, akşam hiç üstünü değiştirmeden ayağına geçirdiği bir stilettoyla geceye devam edebilecek.

Koleksiyonlarını giymesini istediğin isimler var mı?

Burcu Esmersoy’un tarzını çok beğeniyorum. Tasarımlarımı giyse mutlu olurum. Bir de Arzu Sabancı, çok güçlü bir tarzı var.

Markanla yut dışına açılmayı düşünüyor musun?

O kadar çok istiyorum ki hedeflerim arasında var.  Ama ilk önce burada kendimi göstermek istiyorum.

NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR

Hadise’yle çalışmayı sen mi istedin?


Teklif ilk önce Hülya Ablam’dan geldi. Sonra Hadise’yle konuştuk. Seve seve kabul ettim. 5 yıldır beraberiz.

Hadise’yle çalışmanın zorlukları var mı?

İlk zamanlar zorlanıyordum. Artık orta yolu bulduk. Hadise ne istediğini çok iyi bilen biri. Kafasında kurduğu detayları anlayıp sonra başlıyorum işime. Bire bir moda ve creative danışmanlığı vermek aslında büyük bir iş. Sanatçıyı iyi anlamak gerek. Stratejiler kurup ona en iyi şekilde katkı sağlamalısın. Hadise’nin moda çizgisine aylar önce başlıyorum. 

Her dediğini yaptırabiliyor musun?

Yaptırtmak demeyelim de sonuçta benim fikirlerim ortada. Ekip çalışması yapıyoruz. İki taraf da bir birine güvenerek güzel sonuçlara varıyor. Ben işimden çok mutluyum, Hadise’de mutlu, hepimiz mutluyuz (gülüyor).

Peki, Hadise dışında başka hangi ünlüyü giydirmek istersin?

Tekrar Burcu Esmersoy diyorum (gülüyor). Serenay Sarıkaya’yı da giydirmek isterdim, onun tarzını da beğeniyorum.

SADE OLMAK TERCİHİM

Sen nasıl giyiniyorsun günlük hayatta?


Sade ve şık olmak her zaman tercihim. Topuklu giymeyi sevmiyorum çünkü rahat edemiyorum. Babet günlük hayatta kurtarıcımdır. Aksesuarlarım ve ayakkabılarımla da kombinime mutlaka renk katarım. 

Sence Türk kadınları giyim konusunda nerede hata yapıyor?

Türk kadınları modayı çok iyi takip ediyorlar bu güzel bir şey ama sırf moda diye kendilerine yakışmayan şeyi alıp giymeleri büyük hata.

BİRBİRİMİZE BAĞLI BÜYÜDÜK

Ailen de defileyi izledi. Kardeşlerin koleksiyon hakkında ne düşünüyor?


Murat Belçika’da yaşıyor, ilk duyduğunda çok şaşırdı. Defileyi annem ve kardeşlerim birlikte izlediler. Hepsi büyük destek verdi. Şu an ikinci koleksiyonumu düşünüyorum daha iyi olmalı, çalışmalara başladım bile (gülüyor).

Kız kardeşler arasında kıskançlık olur sizde var mı?

Genelde öyle söylenir ama biz küçüklüğümüzden beri birbirimize bağlı büyüdük hala öyleyiz. Üç kadın beraber çalışıyoruz. Her zaman birbirimizin yanındayız.

Küçükken ne olmak istiyordun?

Bu işi yapmayı hep istiyordum ama önce ekonomi okudum üniversitede. İyi ki okumuşum diplomamı aldım sonra Amsterdam’da moda ve imaj üzerine eğitim aldım ve bir sene sonra buraya geldim.

Çocukluğunuz nasıl geçti?

Annem babam biz çok küçükken ayrıldı, annemin yanında büyüdük. Küçükken çok hayalperesttik. Birbirimizden ayrıldığımızı hiç hatırlamam. Hadise şarkılar söyler, ben çizimler yapardım. Küçükken nasılsak yine öyleyiz, yine beraberiz.

POZİTİF BİRİYİM

Derya Açıkgöz nasıl biridir dışarıdan soğuk durduğunu söylüyorlar?

Belki bir tür koruma kalkanı olabilir bilemiyorum. Pozitif biriyim, Kötünün bile olumlu yanını bulmaya çalışırım. Kendine güvenen, neşeli biriyim.

Seni en çok ne kırar?

Gereksiz tartışmalar beni çok üzer.

Ne mutlu eder?

Çok küçük şeylerle mutlu olan biriyim, büyük düşünmeye gerek yok (gülüyor).

Şıklığın tanımı senin için nedir?

Kesinlikle sade olmak. Sırf moda oldu diye olmayacak bir şeyi alıp giymem. Kendime yakışanı giyerim.
Konular Röportaj