Hain terör saldırısının birinci yılında konuştular

Beşiktaş’ta Vodafone Arena İnönü Stadyumu önündeki terör saldırısında bir yıl önce yaşamını yitiren 19 yaşındaki tıp öğrencisi Berkay’ın annesi Zeynep ve babası Salim Akbaş Hürriyet’e konuştu.

Hain terör saldırısının birinci yılında konuştular
Hürriyet'ten Mesude Erşan'ın haberi...

Bir yıl önce bugün, Beşiktaş - Bursaspor maçının oynandığı Vodafone Arena’nın yanında Türkiye’nin en büyük terör saldırılarından biri gerçekleşti. Bomba yüklü bir araç Dolmabahçe yokuşunda infilak etti, ardından bir canlı bomba Maçka Parkı’nın girişinde kendi patlatarak toplam 46 kişinin yaşamını yitirmesine, 166 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Saldırıda yaşamını yitirenlerden biri, ziyaret için geldiği İstanbul’da o esnada stadın önünden geçen dolmuşta bulunan 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş’tı. Teröristler sadece Berkay’ın hayatını değil Sinop’ta huzurlu bir hayat süren Akbaş ailesinin mutluluğunu da çaldı. Sinop’taki evlerinde görüştüğümüz emekli mimar anne Zeynep Akbaş şunları söylüyor:

BENİM İÇİN HAYAT DURDU

“Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, bir yıl çok zor geçti. ‘Ölümden sonra hayat devam ediyor’ deniyor. Aslında devam etmiyor. Benim için hayat durdu. Toplum içine çıkamıyordum. Şimdi çıkıyorum, tek farkı o. Ama içimdeki yangın hiç bitmiyor. Bir anne, babanın yaşabileceği en büyük acıyı yaşadık. Her gün, aynı acıyı yaşıyorum. Her gün ölüyorum. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Olmaz da bundan sonra. Kendi başıma baş edemiyorum. İlaçlarla devam ediyorum hayata. Kızım için, kızımın eşimin, dostlarımın sayesinde ayakta kalmaya çalışıyorum. Burada (Sinop) olduğum müddetçe her gün Berkay’ın kabrine gidiyorum. Duasını okuyorum, konuşuyorum onunla. Kabrine gittiğimde kendimi yakın hissediyorum ona."


'DEVLETE KIRGINIM'

Devlete kızgın ve kırgın olduğunu söyleyen Akbaş, “Koruyamadılar çocuğumuzu. İstanbul’un göbeğinde 46 can gitti. Nasıl fark edilmez o bomba yüklü araç? Bir anne olarak bunu söylemeye kendimde hak buluyorum. Devletin vatandaşını koruması gerekmez mi? Oradaki zafiyet büyük” diyor.

BAĞIŞ PARALARI VERİLMEDİ

İnşaat mühendisi baba Salim Akbaş ise şunları söylüyor: “121’er lira maaş bağlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üzerinden 10 bin lira verildi. 5 bin lirasını ÇYDD, 3 bin 500 lirasını LÖSEV, 1500 lirasını Mehmetçik Vakfı’na bağışladık. Devlet 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisine 33 bin 600 lira değer biçti. Hoş katrilyon verseler bir parmağını geri getiremezler. Maddi ve manevi tazminat davası açtık. Karar çıkarsa kuruşuna dokunmadan bağışlayacağım. Terör mağdurları için oynanan maçlar vs. ile para toplanmıştı. Paranın Aile Bakanlığı’nda olduğunu öğrendik. Ancak bize verilen bir şey yok.” 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..