Hakan Aysev de tüp mide ameliyatı oldu

Opera sanatçısı Hakan Aysev, Özel Medifema Hastanesi'nde gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sonrası yeni bir hayata 'merhaba' dedi.

Hakan Aysev de tüp mide ameliyatı oldu
Yeni Asır'dan Özgü Erçetingöz'ün haberine göre Luciano Pavorotti'ye olan benzerliği sayesinde dünya çapında Türk Pavarotti olarak anılan opera sanatçısı Hakan Aysev, tüp mide olarak bilinen mide küçültme ameliyatı sayesinde fazla kilolarından kurtuluyor.

148.5 kilo ile ameliyata giren ve hemen ardından kilo vermeye başlayan Aysev, "Fazla kilolarımdan dolayı büyük bir mutsuzluk içerisindeydim. Uzun araştırmalar sonucunda bu ameliyatı olmaya karar verdim. Ameliyatın üzerinden kısa bir süre geçmesine karşın kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi.

Hakan Aysev'in ameliyatı bugüne kadar 400'ün üzerinde tüp mide ameliyatı gerçekleştiren ve bu alanda Türkiye'nin sayılı isimlerinden biri sayılan Op. Dr. Metin Karadeniz tarafından yapıldı. 2 seneden beri konuyla ilgili ciddi bir araştırma içerisinde olduğunu ve Metin Karadeniz isminin pek çok ünlü arkadaşı tarafından da kendisine önerildiğini dile getiren Aysev, "Yoğun konser programım arasında tesadüfen oluşan 1 aylık boşlukta hiç tereddütsüz ameliyat masasına yattım. Sorunsuz geçen ameliyat ve ameliyat sonrası nekahat dönemim için en başta doktorum Op. Dr. Metin Karadeniz ve Özel Medifema Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim" dedi.

SIKINTILARIM SON BULDU
 
Ameliyattan önce fiziksel olarak büyük sıkıntılar yaşadığını da sözlerine ekleyen Aysev şöyle devam etti: "Bugüne kadar kilolarımla barışık yaşadım. Fakat son dönemde yataktan yorgun kalkmak, uyku apneleri, sürekli terleme vb. pek çok problem yaşıyordum. Sosyal hayatı çok sevmeme rağmen bunlar benim içime kapanmama neden oldu. Bu yüzden de bu ameliyata karar vermem çok zor olmadı. Ameliyat sonrası gerçekten tüm bu sıkıntılarımdan kurtuldum. Daha rahat hareket etmeye başladım. Kullandığım pek çok ilacı bıraktım. Sürekli yemek düşünmüyorum. Gerçekten yeniden doğdum diyebilirim. Kısa süre sonra spor yapmaya da başlayacağım."

Morbit obezitede diyet ve spor yeterli değil
 
Obezitenin çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Op. Dr. Metin Karadeniz ise konu ile ilgili şunları söyledi: "Hakan Bey gibi aşırı kilolu, morbit obezite denilen rahatsızlığa sahip olan hastaların diyetle veya sporla kilo vermeleri çok zor. Bu yüzden bu hastalara biz mide ameliyatlarını öneriyoruz. Hakan Aysev'de Tüp Mide ameliyatının uygun olduğuna karar verdik. Ameliyatla midesinin yüzde 75'lik bir kısmını aldık. Şimdi hasta daha az yemek yiyerek doyuyor. Bir de iştah hormonunun salgılandığı bölgeyi aldığımız için iştah azalıyor. Son 12-13 yıldır tüp mide ameliyatlarını sıklıkla uyguluyoruz. Geçtiğimiz 9 ay boyunca tam 250 ameliyat yaptık. Ameliyat sonrasında hastalar fazla kilolarının yüzde 70-80'ini bir yıl gibi bir sürede veriyor. Tabii tecrübeli bir elde uzman bir ekiple bu ameliyatı olmak çok önemli. Hastalarım bu konuda dikkatli olmalarını öneriyorum."