Hakkari'de iki ayrı terör saldırısı

Hakkari Çukurca'da terör örgütü PKK askeri üs bölgesine saldırdı. Saldırıda Malatya nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan şehit olurken 5 asker de yaralandı. Şemdinli'deki terör saldırısında ise 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Hakkari'de iki ayrı terör saldırısı
Habertürk'te yer alan habere göre Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen bu saldırının ardından Hakkari'den bir acı haber daha geldi. Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üs bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK'lı teröristlerce havanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda Habertürk TV'nin aktardığına göre 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan'ın Malatya'daki ailesine acı haber ulaştı.

Şehit Gürhan'ın (23) şehadet haberini Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi'ndeki bir apartmanda oturan annesi Serpil Canbay ile Hidayet Mahallesi Şentürk Sokak'ta oturan babası Yasin Gürhan'a güvenlik güçleri ulaştırdı.

Şehidin annesinin oturduğu apartmana dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Bekar olan şehidin anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit düşmüş, 5 asker de yaralanmıştı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin ise yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "1 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri Çukurca Güvendağı Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.