Hande Bermek: "Burcu ile Murat'ın cinsel birlikteliği yok"

Sunucu eşi Murat Başoğlu'ndan boşanan Hande Bermek; ilk kez sessizliğini bozdu...

Hande Bermek: "Burcu ile Murat'ın cinsel birlikteliği yok"

Boşandıktan sonra suskunluğunu ilk kez Posta'ya bozan Hande Bermek yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu...

* Türkiye sizi konuşuyor… Ne yaşadınız, ne yaşıyorsunuz?

Hayatımın en zor sınav ve deneyimi. Bu deneyimlerle olgunlaşıyoruz. Çok zor bir süreç ama unutmayın ki; ızdıraplar insanı büyütür.

* Aldatmadan öte bir durumdan bahsediliyor.

Amca-yeğen ilişkisi. Ben bu konuda sadece tek bir cümle söylemek istiyorum: Burcu ile Murat arasında romantik bir ilişki yok.

* İnanmıyor musunuz buna? O fotoğraflara rağmen...

Aralarında bir şey yok!!! Ama algı şu: ‘Burcu ile Murat uzun süredir beraber ve bu olay da teknedeki fotoğraflarla gün yüzüne çıktı. Ben de bu yüzden boşandım’. Gerçek böyle değil. O fotoğrafların sadece bir karesi Burcu ile Murat’a ait. Diğerlerinin onlara ait olup olmadığı belli değil. Murat ile Burcu’nun cinsel ya da duygusal bir birlikteliği yok. Amca-yeğen ilişkisi bu. ‘Kararı yargı verecek’ diyor ve susuyorum…

* Burcu ile iyi görüşür müydünüz?

Aramız her zaman çok iyiydi.

* Burcu’nun olay sonrası ruhsal tedavi için kliniğe yattığı yazıldı…

Bilmem... Son dönemde görüşmedim.

* Olay sonrası konuşmadınız mı?

Olayın ilk başlarında konuştuk. Çünkü Burcu’nun da çok büyük desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burcu bilgili ve yetkin bir kadın. O da bir insan ve o da linç edildi. Belki de hiç suçu yok. Kim bilir? ‘Yargı’ diyorum ille de yargı. Son sözü yargı söyleyecek.

'MURAT'A GÜVENİYORUM İNSANLAR HATA YAPABİLİR'

* 1 ay önce boşandığınız Murat Başoğlu’na güvenir misiniz?


1999’da tanıştık. Murat 15 yıllık eşim. Oğlumun babası. Evet güveniyorum. Herkes neden böyle davrandığımı merak ediyor. İtibar suikastı yapılıyor. Bizim bir oğlumuz var.

* O fotoğraflar 29 Temmuz’da Bodrum’da çekildi. Ve siz şu ana kadar sessiz kaldınız…

Benim için birtakım değerler var. Bunların başında da vefa, sevgi geliyor. Olayı ilk öğrendiğimde ‘Sevgiyle kucaklıyorum’ dedim. Herkes buna çok takıldı. Bakın, ben hayatta her şeyin bir deneyim olduğuna inanıyorum. Her şey insanlar için, herkes her şeyi yaşayabilir. Murat’a güveniyorum, insanlar hata da yapabilir.

* Burcu Başoğlu Kabadayı’nın eşi Selçuk Kabadayı ‘O fotoğrafların tümündeki kadın eşim Burcu’ diyor.

Bu onun iddiası… Ben bu konunun zaten en mağduruyum. Kim yaşamış benim bu yaşadıklarımı? Bize hakaret etmeyi medyada ve sosyal medyada herkes kendine hak gördü.

* Selçuk Bey’i iyi tanır mıydınız?

Tabii ki… Bu olay sonrası hiç konuşmadım ama. Onların da ortada bir boşanma davası var.

* Boşandığınız gün adliyeden çıkarken gülüyordunuz. Malum; Selçuk Kabadayı’nın Bodrum’da teknedeki fotoğraflar sonrası, eski eşinize açtığı 1 milyon TL’lik tazminat davası var. ‘Selçuk Kabadayı’ya tazminat vermemek için mal kaçırmak istediler ve onun için boşandılar’ deniliyor…

Ne yapsaydık adliye çıkışında? Birbirimizi mi bıçaklasaydık? Ortada trajik bir durum var; 15 yıllık evlilik bitiyor. Oğlumun babasından ayrılma kararı alıyorum. Murat her zaman oğlum Can’ın babasıdır. Ve ne olursa olsun bu değişmez. İsteğim, çok iyi dost olarak hayatın içinde devam edebilmek. Yaşanmışlıklar var çünkü, bunları bir çırpıda silemezsiniz.

* Diyelim ki yargı ‘Hayasızca bir durum var’ dedi. Yine mi böyle düşüneceksiniz?

Oğlumun babası olmasını hiçbir şey değiştirmeyecek. Ben oğlumun sağlıklı büyümesini istiyorum. Babasını güçlü, kuvvetli, ayakları yere basarken görmesini istiyorum. Ortada 14 yaşında bir çocuk var. O da bir erkek. O da evlenecek, onun da çocukları olacak. Onun ruh sağlığı önemli ve düzgün bir çocuk olarak büyümesi lazım.

'FOTOĞRAFLARA İNANMIYORUM'

* Sindireceksiniz yani… 


Ben hala fotoğraflara inanmıyorum. Ayrıca unutmayın ben boşandım. Karı-koca ilişkime nokta koydum.

* Herkes şunu söylüyor: ‘Hande bu adamla hala nasıl yan yana?’

İnsanlar birbirinin mutsuzluğundan nemalanmak üzere hayatlarını kurmuş. Siz bile, ‘Nasıl sindiriyorsunuz?’ diyorsunuz! Zaten sindiremediğim için Murat’ı hayatımdan çıkardım. Ama bu sindirme meselesi değil ki. Bazı şeyleri doğru bulmadığım için bu evliliği noktaladım. Ama çocuğum için Murat ile sürekli görüşeceğim. Bu da kimseyi ilgilendirmez.

* Oğlunuz 14 yaşında… Farkında mı her şeyin?

Can duygusal zekası yüksek bir çocuk. Babasının bir hata yaptığının farkında. Can’dan medyayı takip etmemesini, bu konuda sadece anne-babasını, bizi dinlemesini rica ettim. Babası da ben de Can’a sevgi dolu bir ortam sağlıyoruz. Murat onun babası ve elbette sürekli görecek. İstiyorum ki; Can bu olayı yara alarak değil, sadece tecrübe ile atlatsın.

* Psikolojik destek alıyor musunuz?

Güçlü bir kadınım. Çocuğum için şu günlerde daha güçlü durmalıyım. Psikolojik desteğe ihtiyacım yok. İnancım beni ayakta tutuyor. Gerek duyarsam da gider alırım.

* Aileniz Murat Bey ile görüşüyor olmanıza ne diyor?

Bu konuda şanslıyım. Ailem benim ne düşündüğüme ve ne hissettiğime baktı. Sevgiyle, saygıyla desteklediler.

* 1 Ekim’de Bodrum’da sahilde Murat Bey ile fotoğrafınız çıktı…

Bundan doğal ne olabilir ki? Biz o sabah Can’ı okul servisine birlikte verdik. Son dönemde buna çok dikkat ediyoruz. Can’a hiçbir şey yansıtmamaya uğraşıyoruz. Murat ile birlikte Can’a sevgi dolu günler yaşatıyoruz. Can’ı servise verdikten sonra bir-iki dakika denize baktık. Sonra Murat sahilde kaldı, ben eve girdim. Ne öpüştük ne de ele eleydik. Koruma falan da yoktu. Korumamız yok. Biz gerçekten boşandık. Bunun altını çizelim. Herkes biraz empati yapsın. Benim yerime kendini koysun. Linç etmeyi belki o zaman bırakırlar.

* Daha önce de Murat Bey sizi aldatmış…

Evet aldattı. Bu boşanmanın temelinde de böyle bir şey yatıyor. İnsan hata yapabilir ama bu hatanın tekrarı başka bir şeydir. Bugün de Murat’ı kişilik, kimlik, karakter, erkek, insan olarak çok seviyorum ve de saygı duyuyorum. Herkes seçimlerinde özgürdür. Murat beni değil, kendini aldattı. Bunun sonucuna katlanacak. Yuvası yıkıldı işte.

'HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR. MURAT OLAY SONRASI ÇOK DEĞİŞTİ'

* Murat Bey’in psikolojisi olay sonrası ne halde?


Zaman zaman eve oğlunu görmeye geliyor. Murat çok değişti, çok olgunlaştı. Yaşamla ilgili, çevresiyle ilgili, kendisiyle ilgili, bütün yaşama bakış açısı kökten değişti. Çok farklı bir alana geçti. Her şerde bir hayır vardır. Artık yakamızdan düşsünler. Oğlumuz var. Toparlanmamız lazım. Bırakın, ne olduysa bunun kararını yargı versin.

* Babanız Ayhan Bermek’in FETÖ’den el konulacağı için mallarını Murat Başoğlu’nun üzerine geçirdiği konuşuluyor.

Hem yalan hem de komik… Düşünsenize ya; böyle büyük ve önemli bir iddia magazin malzemesi oldu. Cumhurbaşkanımızın önem verdiği bir konuyu, FETÖ gibi büyük bir tehdidi dedikodu malzemesi yapıyorlar.

* Bu iddia da yalan yani…

Babam Ayhan Bermek önemli bir iş adamıydı. Futbol Federasyonu’nda 11 yıl milli takımlar sorumlusuydu. Bu kadar kolay harcanmamalı… Babam iflas etti. Öyle bir serveti falan kalmadı. Hangi parayı Murat’a devredecek? Ayrıca böyle bir ciddi mal kaçırma söz konusu olsa, devlet FETÖ soruşturması kapsamında bunu araştırmaz mıydı? Kişisel mal varlığı olarak Bodrum’da bir evim var. O da 5 yıl önce ölen annemden miras. Murat’ın da öyle kayda değer bir mal varlığı falan yok. Neyi kimden kaçıracağız ki?

* Murat Bey’e kızgın mısınız?

Başlangıçta kızdım. Sonrasında öyle bir ruh haline girdim ki öfkeyi bıraktım. Şimdi artık kızmıyorum.

* Peki, affeder misiniz?

Hayat akıyor… Sevmek her zaman için geçerli. Bir insana yardım etmek için bazen ‘Hayır’ demek gerekir. Bazen onun yanında durup onun içinden geçmekte olduğu ‘Cehit Yasası’(Felsefi bir yaklaşım. İnsanların gelişmek için verdikleri sınav) yaşamasına izin vermeniz lazımdır. İşte ben onu yapıyorum.

* Peki tüm bu olanlara bir başlık atmanız gerekirse ne dersiniz?

‘Murat Başoğlu bu olaydan olgunlaşarak çıkacak’ derim. Ben büyüdüm. Murat büyüdü. Oğlumuz buradan inanılmaz bir tecrübeyle çıkacak. Ayakta kalıp yürümeye devam edeceğiz. Kabul vermek, onay vermek değildir. İşte bunu kimse anlamadı. Kabul ettim ama onay vermedim ve boşandım.

'BİZ EVLİLİĞİMİZDE NELER AŞTIK NELER'

* Murat Bey pişman mı peki? 

Çoooooooook.

* Murat Bey sizi seviyor mu? 

Murat da beni seviyor, ben de onu seviyorum. Ama insan olarak. Karı-koca ilişkisi bitti. Ben Murat’ı sevdim, seviyorum ve de seveceğim. Hem de her zaman seveceğim. O da benim için aynı şeyleri hissediyor.

* Velev ki; o görüntüler gerçek çıktı ve yargı bu doğrultuda bir karar verdi. Yine mi seveceksiniz?

O kararı beklemeden buna cevap vermeyeceğim. Bizimkisi bir aşk evliliği. Biz evliliğimizde neler aştık neler. Bir bilseniz... Murat’ı da insanlar doğru düzgün tanımıyor.

* Bodrum’a neden taşındınız?

Oğlumu sakin bir yerde okutmak ve bu olayın etkisinden kurtarmak için.

HANDE BERMEK'İN AVUKATI ASLI ÇELİK: "İTİBAR SUİKASTI YAPILIYOR"

* Murat Başoğlu-Hande Bermek’in boşanması çok tartışıldı…

Bu davanın avukatı bendim. Protokolü ben hazırladım. Usulüne uygun şekilde boşandılar. Bunun dışında ne söyleniyorsa yalandır. Aksini iddia edene dava açacağım. Şunu da söyleyeyim; Murat Bey’in, Hande Hanım’a vereceği araba ve gayrimenkulün yarı hisse devrini bile henüz yapmadık. Her ikisi hakkında da icra kararı yok. Neyi kimden kaçıracağız? Medeni şekilde boşandılar. Hepsi bundan ibaret.

* Ayhan Bermek’in mallarıyla ilgili de çok şey konuşuldu.

Bu itibar suikastıdır. Türkiye’de sık yapılan bir şey. Hande Hanım’ın babası Ayhan Bermek hakkında FETÖ ile ilgili herhangi bir yargı kararı, bir soruşturma, bir hakkında yakalama emri yok. Mal varlığı ile ilgili bir tedbir kararı da yok. Kaçırılan bir mal hiç yok. Çünkü ortada mal yok. Dolayısıyla; Ayhan Bey’in FETÖ soruşturmasından mal kaçırmak için varlıklarını Murat Başoğlu’na devrettiği kocaman bir yalan.

'HANDE HANIMIN ÖYLE BÜYÜK BİR SERVETİ YOK'

* Murat Bey’in ne kadar malı var?


Murat Bey’in de Hande Hanım’ın da öyle sözü edilecek büyük serveti yok. Baba Ayhan Bermek iflas etti. Borç davaları yıllardır sürüyor. Bu borçları ödemek için son 10 yıl içinde Ayhan Bey mallarını sattı. Bizzat da kendi sattı. Araştırılırsa görülecektir. Yakında herkes zaten her şeyi öğrenecek. Linç bu ülkede bu kadar kolay olmamalı.

'MURAT BAŞOĞLU'NUN AVUKATI BEN DEĞİLİM'

* Murat Bey’in yurt dışına çıkış yasağı sürüyor…


Evet sürüyor. Devam eden bir ceza soruşturması var. Ayrıca ben Murat Bey’in değil Hande Bermek’in avukatıyım. Bunu da bu vesileyle söyleyeyim.

Hande Bermek: "Burcu ile Murat'ın cinsel birlikteliği yok"