Hande Soral: "Oyunculukta ruh sağlığı önemli"

‘Evlat Kokusu’ dizisinde rol alan Hande Soral, yeni filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Oyuncu, 31 Mart’ta vizyona girecek olan ‘Biz Size Döneriz’ isimli yapımda oynadı.

Hande Soral: "Oyunculukta ruh sağlığı önemli"
Hande Soral'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Sizi senaryoda cezbeden ne oldu?


Daha önce Türkiye’de yapılmamış bir tür olması ve tabii ki asıl temelinde ‘arkadaşlık hikâyesi’ olması beni etkileyen bir durum oldu. İyi ki varım bu projede.

- Filmdeki rolünüzden biraz bahseder misiniz?

Lale Ataman, arkadaşlarının aksine zengin bir ailenin kızı fakat babasından para almadan kendi ayakları üstünde durmak isteyen idealist bir genç kız. Endüstri mühendisliği okuyup o da arkadaşları gibi iş arıyor. Kendinden çok başkalarını düşünen Lale çok iyi niyetli biri...

- Yapım, üniversiteden yeni mezun olmuş altı gencin iş ararken hayata tutunma çabasını ele alıyor. Siz üniversiteden mezun olduktan sonra boşluğa düştünüz mü?

Ben üniversiteye girdiğimde ilk senemde çalışmaya da başladım. Birinci sınıftayken aynı zamanda dizide oynuyordum. Okulu bitirdiğimde de hâlâ dizide oynuyordum (gülüyor).

- Bu yapımla birlikte siz de o okul dönemlerinizi sorguladınız mı?

Çok güzel arkadaşlıkları olan 6 genç bizim kahramanlarımız, benim de okul döneminden başlayan ve hâlâ süren dostluklarım var.

- İnsanlar sizce bu filmi neden izlemeli?

İlk olarak yeni bir tür Türk filmiyle tanışmak için izlemeli. Aynı zamanda herkesin kendi arkadaşlıklarını hayatını iş okul günlerini hatırlatan bir film olduğundan güzel vakit geçirmek için izlemeli.

HOBİ OLARAK BAŞLADIM

- Bir projeyi kabul etmeden önce nelere bakıyorsunuz?


Eğer sıfırdan bir proje geliyorsa ki genelde öyle oluyor, kanalına, yapım şirketine, eğer belli olduysa oyuncu kadrosuna ve senaryoya dikkat etmeye çalışıyorum. Ama yine dediğim gibi bunların hiçbiri izlenirlik garantisi veren şeyler değil.

- Oyunculuk çocukluk hayaliniz miydi?

Evet, 6 yaşımdan beri hayalimdi. Ama ailem ve yakın çevrem bir şekilde mesleğim olmasını istiyordu. Bana hobi olarak yapabileceğimi söylediler. İlerleyen dönemde ben de psikoloji mezunu olup oyunculuk yapmaya başladım.

- “Ben oyuncu olacağım” dediğinizde aileniz sizi hemen destekledi mi? Yoksa sıkıntılı bir süreç yaşadınız mı?

Ailem hep destekledi, hep arkamdaydılar. Babam da annem de çocukluğum boyunca oyunculuk adına yapmak istediğim her şeye beni teşvik edip, ders almamı öğrenmemi sağladılar.

- Uzun bir süredir bu piyasanın içerisindesiniz. Bu sektörden ne öğrendiniz?

Çok sağlam ruh sağlığına sahip olmalısınız.

- Oyunculuk sizi hangi açılardan rahatsız ediyor? Kırmızı çizgileriniz var mı?

Hiçbir açıdan rahatsız etmiyor. Rahatsız eden bir yanı olsa yapmam. Kırmızı çizgilerim yok, sadece inanmam gerek... Hayatta neye inanırsam yaparım.

AYNI SAHNEYİ PAYLAŞMAK İSTERİM

- İleride kardeşiniz Bensu ve Bedirhan ile aynı dizide veya aynı filmde oynamak ister misiniz?


Çok isterim tabii ki. İki kardeşimi de oyuncu olarak çok başarılı buluyorum. Ve ben onlarla aynı sahneyi paylaşmayı çok istiyorum.

- İlk kez nasıl ünlü olduğunuzu fark ettiniz?

İlk dizimin yayın gününün ertesi günü dışarıdan aldığım tepkilerle tanınmaya başladığımı anladım ama ünlü olmak mıdır, o ne zamandır bilemiyorum.

- Hayallerinizden bahseder misiniz? Gerçekleşmesini en çok istediğiniz hayaliniz hangisi?

Hayal kurmuyorum çok ben, kısa vadeli planlar yapıyorum.

YEMEK YAPMAK TERAPİ GİBİ

- Bir gününüz nasıl geçiyor? Neler yapmaktan keyif alırsınız?


Kahvaltı hayattaki en önemli şey benim için. Mümkünse sevdiklerimle güzel bir kahvaltıyla güne başlamayı tercih ederim. Spor yapmak, arkadaşlarımla buluşmak ve film izlemek tercihlerim arasında yer alıyor. Anne mutfağına çok hâkim olduğumu söylerler. Yemek yapmak benim için bir nevi terapi. İnanılmaz keyif alırım.

EN BÜYÜK PROBLEM İLLÜZYONA KAPILMAK

Oyuncuların en büyük problemini ne olarak görüyorsunuz?


Genç, olgun veya yaşlı fark etmez. Bence bazı oyuncuların en büyük problemi sadece kendilerini o illüzyona kaptırmak.
Konular Röportaj