Hande Subaşı: 'Sportmen bir yapım var'

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini konu alan projede Aykız karakterini canlandıran Hande Subaşı, rolüne Kemal Tahir romanları okuyarak hazırlandığını söyledi. Subaşı, ayrıca okçuluk, kılıç ve ata binme dersleri aldı.

Hande Subaşı: 'Sportmen bir yapım var'
Bugün'den Okan Işık'ın haberine göre Kaan Taşaner ile Engin Altan Düzyatan’ın başrollerini paylaştığı Diriliş-Ertuğrul kadrosuna dahil olan Hande Subaşı, rolüne hazırlık sürecini anlattı. Kayı obasının cesur ve yiğit kızlarından biri olan ‘Aykız’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu, özel hocalardan ata binme, okçuluk ve kılıç kullanma eğitimleri aldığını söyledi.

'SPORTMEN BİR YAPIM VAR'

Sportmen bir yapısı olduğu için sette bir sakatlık yaşamadığını belirten Subaşı, “Kılıç kullanmak çok zor. Bunu bir de atın üstünde yaptıklarını düşünüce ne kadar  zor işler olduğunu anlıyorsunuz” diye konuştu.

O dönemin ruhunu öğrendim

Dönemin ruhunu anlayabilmek için tarihi kitaplar okuduğunu belirten Hande Subaşı, “İşin en keyifli tarafı da bu. Bilmediğiniz bir şeyleri öğrenme şansı doğuyor. O dönemi daha iyi hissedebilmek amacıyla tarihi kitaplar okudum.

Kemal Tahir romanlarının rolüme çok katkısı oldu. O dönemdeki yaşamı, insanlar arasındaki sosyal ilişkileri anlamam da yardımcı oldu. Güzel bir ön hazırlık aşamasından geçtim”
dedi.