Hangi il büyükşehir olacak?..

O il büyükşehir oluyor!... Nüfusu 750 bini geçti, Başbakan Erdoğan talimatı verdi!..

Hangi il büyükşehir olacak?..

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme yaptıklarını ve Ordu'nun il nüfusunun 770 bini geçtiğini hatırlattıklarını belirterek, "Başbakanımızdan talimatı aldık, tasarı hazırlıyoruz. Şimdiden büyükşehir, Ordumuza hayırlı olsun" dedi.

TBMM'de bugün AK Parti grup toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma odasında eski İçişleri Bakanı AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Mustafa Hamarat, Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol'un katılımıyla Ordu'nun büyükşehir belediyesi olmasıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirildi. Toplantının oldukça verimli geçtiğini söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, 750 bin nüfusunun üzerindeki 13 ilin daha önce büyükşehir olduğunu, Ordu'nun da bu şansı kaçırdığını hatırlattı. Fatih Han Ünal, Başbakan Erdoğan'ın Ordu'nun büyükşehir olması için kendilerine çalışma yapılması için talimat verdiğini belirterek şunları söyledi:

"2011'de yapılan adrese dayalı sayımda nüfusumuz 714 bin 390 olmuştu. Ordu'nun il nüfusu 2012 itibariyle 741 bin 371'e ulaşmıştı.

Ancak 750 bini bulmadığı için çok az bir farkla büyükşehiri kaçırmıştık. Bugün Ordu'nun nüfusu 770 bini geçmiş durumda. Biz de Ordu'nun büyükşehir olması için Sayın Başbakanımızla bir görüşme yaptık. Ondan sonraki süreçte 'gereken hazırlıkları yapın' diyerek talimat verdi. İl ile ilgili bir kanun tasarısı hazırlanacak. Kanun teklifini gruba vereceğiz ve hızla Meclis'e sevk edilecek. Biraz da aciliyeti olan bir konu. Bu hafta tasarının hazırlığını tamamlayıp gruba vermeyi düşünüyoruz. Şimdiden Ordumuza büyükşehirimiz hayırlı olsun"


HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ