Hani tarihi saat çalınmıştı?

İzmir'de hain darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetinin merkezinde yer alan Tarihi Saat Kulesi'nin bir kadran ve parçalarının çalındığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Hani tarihi saat çalınmıştı?
Yeni Asır'da yer alan habere göre 'Demokrasi Nöbeti' tutanları üstü kapalı da olsa karalamak için ortaya atılan bu iddiaya yanıt Saat Kulesi'nin bakımını yapan saat ustası Fethi Pamukoğlu'ndan geldi. Pamukoğlu, kule üzerindeki saatin çalınmadığını, bazı parçalarının zarar görmesi nedeniyle koruma altına alındığını bildirdi.

Pamukoğlu, FETÖ darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda saat kulesi üzerindeki bir kadranın yerinde olmaması üzerine, saatin çalındığı yönündeki iddialarla ilgili, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Pamukoğlu, saatin çalındığı iddiasının doğru olmadığını, zarar görmemesi için parçaları çıkararak koruma altına aldığını dile getirdi. Pamukoğlu, saatin kulenin içindeki tek mekanizmayla çalıştığını, dört yönde kadranın bulunduğunu, deniz yönüne bakan kadranda hasar oluştuğunu belirtti. Pamukoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlgili birimlerin bilgileri dahilinde gerekli olan parçaları zarar görmemesi adına çıkartıp, koruma altına aldım. Çalınan bir şey olmasa da zarar gören parçalarımız mevcut. Saatimiz biraz zaman alsa da yine eski hali ile çalışmaya devam edecektir." Tarihi Saat Kulesi'yle ilgili iddiaların ardından Büyükşehir Belediyesi suç duyurusunda bulunmuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de, "Korumaya çalışıyoruz ancak saati, taşları söküyorlar. Ne olur biraz saygı" ifadelerini kullanmıştı. Ancak, saatin çalındığı iddialarının doğruyu yansıtmadığı ortaya çıktı.