Hanımlar, bu makyaj tüyolarına bir göz atın!

Makyaj, uygulama sürecinde pek çok detayı barındıran ve farklı alanlarda bilgi sahibi olmayı gerektiren bir konu.

Hanımlar, bu makyaj tüyolarına bir göz atın!
Akşam'dan Birgan Bileke'nin yazısı...

Yüz anatomisi bilgisinden doğru ürün seçimine, geniş bir bilgi donanımı gerektiren makyaj konusunda bazı önemli unsurlar kusursuz bir görünümün anahtarını oluşturuyor…

Görenin bir daha dönüp dikkatle baktığı, alışveriş yaparken birilerinin yanınıza gelip rujunuzu ya da allık markanızı sorduğu kişi olmak hoşunuza gidecekse bu bilgilere mutlaka kulak verin. Siz bir ressam, yüzünüz de tuvalinizse bu makyaj bilgileriyle çok daha göz alıcı birine dönüşebilirsiniz.

Temeli sağlam atın

Günün koşuşturması sırasında yüzümüz hava kirliliği gibi olumsuz koşullardan etkileniyor. Buna bir de yağlanma vb. eklenince, sağlıklı bir cilde kavuşmak için yüzümüzü temizlememiz gerekiyor. Bu noktada da devreye tonik giriyor. Makyaj için kullanacağımız tüm ürünlerden istediğimiz performansı alabilmek için de temiz bir yüz sağlam bir temel anlamına geldiğinden önce cildi güzelce tonikle silmeliyiz. Tonik sağladığı hijyenin yanı sıra, ciltteki gözenekleri sıkılaştırdığından yağlanmayı da azaltıyor. Yağdan arınmış olan cilt, makyaja hazır hale geliyor.

Bakışlara anlam vermeye hazırsanız…

Derin anlamlar yüklü bakışlara sahip olmak için kalem ya da sıvı eyeliner kullanabilirsiniz. Günümüzde sıvı eyeliner daha çok tercih edildiğinden biz de size doğru ve etkili eyeliner kullanımı için dört adımdan oluşan minik bir tüyo vermek istedik:

– Birinci adım:
İşe göz makyajı uygulamak istediğiniz alanın çerçevesini çizerek başlayın.

– İkinci adım:
Çerçevesini çizdiğiniz alanın içini doldurun.

– Üçüncü adım:
Gözünüzün dış köşesinden başlayıp şakaklarınıza doğru eyeliner'ınızı sürün ve son olarak kuyruğunu uzatın.

– Dördüncü adım:
Alt kirpik çizginize dek kalın bir çizgi çekin.

Göze son dokunuş

Maskara göz makyajının son dokunuşunu yapan üründür. Gözlere derinlik katan maskara seçiminizde tercihinizi smoky olarak adlandırılan türden yana kullanırsanız kirpikleriniz uzar, kıvrılır ve dolgunlaşır.

Şimdi sıra farda

Makyaj yaparken far sürmeyi sevmeyenler arasındaysanız fakat gözünüzde bir efekt yaratmak istiyorsanız, şampanya ya da bej rengi bir far kullanabilirsiniz. Bu aydınlık size açık renk bir fon yaratacağından, hem bakışlarınıza canlılık kazandırır hem de yorgun görünümü ortadan kaldırır.

Rujsuz olmaz

Kullanmak istediğiniz rujunuzla eş renkteki bir dudak kalemiyle önce dudaklarınızı çerçeveleyip sonra da dudaklarınızı boyayın. Rujunuzu sürün ve transparan bir pudrayla rujun üzerinden geçin. Pudradan sonra yine rujunuzu sürdüğünüz zaman dudak makyajınızı sabitlemiş olacaksınız.

Allık makyajın cilasıdır

Güzellik söz konusu olduğunda geçmişten bugüne gelen bir inanış da elmacık kemiklerinin kadını güzel gösterdiği yönündedir. Bu bölgeyi ön plana çıkarmak için, renk tonu cilde yakın ama biraz daha koyu olan bir allığı şakaktan çeneye doğru sürmektir. Bu uygulama sayesinde yüzünüz daha güzel bir görünüme kavuşur.

(BİRGAN BİLEKE / SÖZCÜ)
Konular Kadın / Bakım